Gül 34
Usta
Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü(ince)
- 1/3 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı(sarımsaklı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Bu tarifin püf noktası tavuk ve/veya hindilerin üzerine mutlaka çentik atılması. Bu işlem portakal sosunun ete işlemesini kolaylaştırıyor ve yerken derinden bir portakal tadı geliyor.Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun boyutta bir borcama üzerine bir kaç çentik attığınız tavukları/hindileri yerleştirin.
- Bir bardakta karıştırdığınız portakal suyu, zeytinyağı, sarımsaklı zeytinyağı, kekik ve baharat karışımını üzerine dökün.
- Eğer sarımsaklı zeytinyağınız yoksa normal zeytinyağı koyup 2 diş sarımsağı ezerek de sıvı karışıma koyabilirsiniz.
- Borcamın üstünü şeffaf folyoyla kapatıp en az 1 saat mümkünse bir gece buzdolabında bekletin (marine edin).
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce üzerini yağlı kağıtla kapatarak 20 dakika, sonrasında kağıdı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.