Gül 34
Usta
Lezzetiyle tadı damaklarda kalacak, puff puff bir o kadar enfes poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay ve içindeki krema ile yiyenlere farklı bir lezzet şöleni yaşatan bu poğaçaya, hayran olacaksınız.
Enfes Poğaça Tarifi Videosu
Enfes Poğaça Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı sıvı yağ ( tercihe göre zeytinyağı da tercih edebilirsiniz)
- 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı şeker
Enfes Poğaça Hazırlanışı:
- Sütü bir tencereden ısıtın. Ardından ılık süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın.
- Karışımı 5 ile 10 dakika arasında bekletin. Bu zaman zarfında maya aktif olacaktır.
- Ardından aynı kaba krema, sıvı yağ, bir yumurta, bir yumurta beyazı ve yoğyrdu ekleyin. Bu karışım homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Önce spatula ile karıştırın. Hamur biraz kıvam aldıktan sonra un ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde ettiğinizde işlemi sonlandırabilirsiniz.
- Kabın üzerini nemli bir mutfak bezi ile örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanınca önce içe doğru katlayarak havasını alın ve sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayrın.
- Hazırlamış olduğunuz hamurun içerisine, kaşar peyniri, zeytin ezmesi, lor peyniri, salam ya da sosis gibi damak zevkinize göre iç malzemesi ekleyebilirsiniz.
- Hamurun için ekledikten sonra istediğiniz şekilde kapatın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla yerleştirin.
- Poğaçaları 20 dakika boyunca tepsi mayasında bırakın.
- Yumurta sarısını şeker ile karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün. Şeker, poğaçaların nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. Tercihe göre üzerine çörekotu, susam ya da haşhaş serperek lezzet katabilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Enfes Poğaça Tarifi Videosu