Radyoların Şöhret Ettiği İsimler

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
Radyonun ilk büyüsünü televizyonların hayatımıza girmediği dönemde keşfettik... O büyü, 1990’lı yılların başında özel radyoların açılmasıyla birlikte çoğaldı ve radyo birçok kişinin hayatının dönüm noktası oldu...
İşte O İsimler..

Radyoların şöhret ettiği isimlerRadyonun ilk büyüsünü televizyonların hayatımıza girmediği dönemde keşfettik... O büyü, 1990’lı yılların başında özel radyoların açılmasıyla birlikte çoğaldı ve radyo birçok kişinin hayatının dönüm noktası oldu. Mikrofonun arkasındakilerin yüzlerini göstermediği, isimlerini söylemediği, gizemli olduğu yıllarda, dinleyicilerin radyodaki seslerle kurduğu hayallerde çizilen resimler, renkli kutu televizyonun baş köşeye oturmasıyla tek tek hayatımıza girmeye başladı. Sesin gücü görüntüden önce gelir diyerek ilk önce sadece sesleriyle radyoda şöhreti yakalayanlar şimdilerde büyük hayran kitleleriyle, televizyon ekranlarını süslüyor ve müzik dünyasının önemli renkleri arasında yer alıyor. Kaseti biraz geriye saralım, hafızalarımızı yoklayalım ve bakalım, sihirli kutudan, renkli cama transfer olan isimler kimler? Radyo dünyası kimleri şöhret etmiş? Kimler radyodan vazgeçemeyip hâlâ mikrofonun başında ve programlarına devam ediyor? İşte radyonun popüler olduğu dönemde yıldızı parlayan ve o yıllarda yakaladıkları popülariteyi günümüze taşımayı başaran radyocuların sihirli kutu hikâyeleri...

BEYAZIT ÖZTÜRK

Eskişehir’de radyoculuğa başlayan Beyazıt Öztürk, özel radyoların hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir’de bir radyoda çalışmaya başladı. “R” harfini telaffuz edememesi nedeniyle, radyodan veto yedi ve sadece program hazırlamakla yetindi. Sınırları aşarak sesini dinleyicilere ulaştıran Öztürk, esprili programlarıyla radyo dinleyicisinin dikkatini çekti ve “Genç Radyo”da program sunmaya başladı. Öztürk’e Radyo Klas’tan gelen teklif üzerine İstanbul yolu göründü.


“Gece Tavuğu“ adlı programıyla profesyonel radyo yayıncılığına başladı ve radyo dünyasında yıldızı parladı. 1990’larda radyoculukla başlayan, televizyon programları ve stand-up şovlarıyla devam eden kariyerine, dizileri, sinema filmlerini ve bir türkü albümünü ekledi. Öztürk, halen Kanal D’deki “Beyaz Show”una devam ediyor.



OKAN BAYÜLGEN

Okan Bayülgen 1991 yılında Kent FM’de “Son Saatler” adlı bir programla radyoculuğa başladı.

Ardından radyoda haber spikerliği ve programcılık da yaparak çeşitli radyolarda çalıştı. Televizyon dünyasına da göz kırpan Bayülgen, 1995’te Radyo Contact‘ta, 1997’de Kiss FM‘de “On Air” programını sundu. 1998 ve 1999 yılında Radyo D’deki “Hayat Bilgisi” programıyla dikkatleri üzerine çeken Okan Bayülgen, son olarak 2001 yılında Radio Contact’ta, “Yol” programıyla dinleyicilerinin karşısına çıktı. Televizyonda “Gece Kuşu” programıyla ünlenen ve televizyon programlarına “Televizyon Çocuğu” ile devam eden Bayülgen, halen Kanal D’deki programlarıyla televizyon macerasına devam ediyor.


YAVUZ SEÇKİN

Yavuz Seçkin, taklit yeteneğini keşfederek, “Yavuz’un Minibüsü” adlı programıyla Radyo Klas’ta yayın hayatına başladı. Seçkin, programda taklitler, telefon şakaları yaptı ve ünlü isimlere yaptığı şakalarla ilgi çekti. Radyo Klas’ın ardından Süper FM’de programlarına devam eden Seçkin, “Avrupa Yakası” ile televizyon dünyasına adım attı ve diziyi stand-up gösterileri, televizyondaki şov programları ve reklam filmleri takip etti.

Yavuz’un Minübüsü radyoda parketmedi halen Pal FM’de dinleyicileriyle geziyor!


KADİR ÇÖPDEMİR

Kadir Çöpdemir, Türkiye’nin ilk özel radyosu Süper FM’in ilk DJ’i olarak Türkiye’de özel radyodan ilk ‘ses’ veren radyocudur. “Maksat Muhabbet” isimli programı uzun yıllar Süper FM, Radyo Klas ve Roket FM gibi radyolarda ilgiyle dinlendi.

NTV’de “Gerçeğin Ta Kendisi” adlı programla birlikte radyodan televizyona da göz kırpan Çöpdemir, “Ekmek Teknesi” adlı diziyle de büyük ilgi gördü. Çöpdemir, Beyazıt Öztürk’le “Biri Bana Anlatsın” adlı programıyla da izleyicilerin karşısına çıktı. Ardından yılların emekçisi radyo programı “Maksat Muhabbet”i televizyona taşıdı ve atv’de talk show programları yaptı.



SERDAR ORTAÇ

Bugün müzik piyasasının sayılı isimlerinden Serdar Ortaç’ın şarkıcılığa giden yoldaki ilk durağı radyo oldu. İlk olarak radyo programlarıyla dinleyicilerinin karşısına çıkan Serdar Ortaç’ın radyo macerası üniversitede okurken radyoda program yapmaya karar vermesiyle başladı.

Türkiye’nin ünlü bestecisi ve pop şarkıcısı olarak müzik piyasasının önemli isimleri arasında yer alan Serdar Ortaç, 1993 yılında İstanbul’da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucusu olarak çalıştı. İstanbul FM’de ve Radyo Klas’ta “S.O.S” adlı programında sanatçıları konuk eden Ortaç, programını dinleyen bir müzik şirketinin yapımcısı ile anlaşarak müzik dünyasının kapılarını araladı.



GÖKHAN ÖZEN

Üniversiteyi okuduğu yıllarda arkadaşlarına gitar çalarak şarkılar söyleyen Gökhan Özen, ilk olarak sesini Radyo Tatlıses’de duyurmaya başladı.

”Gökhan Özen’le Canlı Canlı” adlı programda gitarıyla dinleyicilerden gelen istek şarkıları seslendirdi. Ardından Best FM’e transfer oldu ve geniş kitlelere ulaştı. Radyo dünyasının müzik dünyasına kazandırdığı önemli isimlerden biri olan Gökhan Özen, yaptığı albümlerin ardından dizi filmlerde de rol aldı.




MUSTAFA SANDAL

Birçok ünlü sanatçıya yazdığı şarkılarla ve yaptığı bestelerle işin mutfağında yer alan, 1990’lı yılların önemli pop ikonlarından biri olan Mustafa Sandal da, radyo programı yaparak şöhret basamaklarını tırmanan ünlülerden biri..

Sandal, müzik dünyasına albümüyle adım atmadan önce daha fazla tecrübe kazanmayı istedi ve Power FM’de prog-ramlar yaptı. Esprili programlarıyla ve müzik bilgisiyle başarılı bir radyocuyken, ünlü sanatçılara şarkılar vermeye devam etti. Ardından çıkardığı albümle kendine özel dansı, farklı şarkı sözleriyle hit şarkıları yakalayan Sandal, radyoculukla başlayan hikâyesini birçok albüme imza atarak devam ettirdi.Sandal ayrıca, sinema filminde ve reklam filmlerinde de rol aldı.

(Milliyet)
 
Geri
Top