Ramazan ayı 1.gün iftar menüsü
TARHANA ÇORBASI
Malzemeler :
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz
Tarif :
Tarhana 1 su bardağı suda pişirilmeden 1 saat önce ıslatılır. Tencerede yağ ve salça hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve tarhana ilave edilerek tuz atılır. Topaklanmaması için devamlı karıştırılır. Kaynayınca karıştırma bırakılır,altı kısılır ve 5 dakika daha pişirildikten sonra servise hazırdır.
FIRINDA PATATES KÖFTE
Malzemeler :
4 adet patates
3 adet domates
8 adet sivribiber
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Bir çay bardagı kaynar su
Köfte için :
1/2 kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yumurta
Tarif :
Köfte için gereken tüm malzemeleri yogurun, bu harcı ağzı kapalı olarak biraz buzdolabında 1 saat kadar bekletin, fırın tepsisine zeytinyagını dökün, patatesleri soyup daire şeklinde kesin, üzerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın, daha sonra köftelere şekil verip patateslerin üzerine dizin, sivri biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartıp aralara yerleştirin, domatesleride en üste halka şeklinde kesip ilave edin, kaynar suyu kenardan tepsiye dökün. Kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin.
MAKARNA SALATASI
Malzemeler :
1/2 paket makarna (Kısa şekilli makarnalardan daha güzel salata oluyor)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
5-6 adet küçük salatalık turşusu
Patates, havuç, bezelye garnitür (İsteğe bağlı)
Tuz
Tarif :
Makarnayı bol suda tuz atarak haşlayın. Süzgece alıp bekletin. Arada bir süzgeci sallayarak yapışmalarını önleyin.
Salatalık turşularını küçük küçük doğrayın. Hazır garnitür koyacaksanız suyunu iyice süzdürün.
Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı kaseye koyun ve çırpma teliyle çırpın.
Servis tabağına ılınmış olan makarnayı koyun, üzerine turşu, garnitür ve yoğurtlu karışımı ekleyin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
Sıvıyağı hafif kızdırın, ocağı kapatın (biberin yanmaması için), toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Bu sosu makarnanın üzerine gezdirin.
SÜTLAÇ
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Tarif :
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile nişastayı karıştırın. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe ilave edip karıştırarak ılınmasını sağlayıp, tencereye karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dk pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dk kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.
TARHANA ÇORBASI
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
[/URL]Malzemeler :
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz
Tarif :
Tarhana 1 su bardağı suda pişirilmeden 1 saat önce ıslatılır. Tencerede yağ ve salça hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve tarhana ilave edilerek tuz atılır. Topaklanmaması için devamlı karıştırılır. Kaynayınca karıştırma bırakılır,altı kısılır ve 5 dakika daha pişirildikten sonra servise hazırdır.
FIRINDA PATATES KÖFTE
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
[/URL]Malzemeler :
4 adet patates
3 adet domates
8 adet sivribiber
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Bir çay bardagı kaynar su
Köfte için :
1/2 kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yumurta
Tarif :
Köfte için gereken tüm malzemeleri yogurun, bu harcı ağzı kapalı olarak biraz buzdolabında 1 saat kadar bekletin, fırın tepsisine zeytinyagını dökün, patatesleri soyup daire şeklinde kesin, üzerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın, daha sonra köftelere şekil verip patateslerin üzerine dizin, sivri biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartıp aralara yerleştirin, domatesleride en üste halka şeklinde kesip ilave edin, kaynar suyu kenardan tepsiye dökün. Kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin.
MAKARNA SALATASI
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
[/URL]Malzemeler :
1/2 paket makarna (Kısa şekilli makarnalardan daha güzel salata oluyor)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
5-6 adet küçük salatalık turşusu
Patates, havuç, bezelye garnitür (İsteğe bağlı)
Tuz
Tarif :
Makarnayı bol suda tuz atarak haşlayın. Süzgece alıp bekletin. Arada bir süzgeci sallayarak yapışmalarını önleyin.
Salatalık turşularını küçük küçük doğrayın. Hazır garnitür koyacaksanız suyunu iyice süzdürün.
Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı kaseye koyun ve çırpma teliyle çırpın.
Servis tabağına ılınmış olan makarnayı koyun, üzerine turşu, garnitür ve yoğurtlu karışımı ekleyin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
Sıvıyağı hafif kızdırın, ocağı kapatın (biberin yanmaması için), toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Bu sosu makarnanın üzerine gezdirin.
SÜTLAÇ
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
2.5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Tarif :
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile nişastayı karıştırın. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe ilave edip karıştırarak ılınmasını sağlayıp, tencereye karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dk pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dk kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.