Razvaruşa Tatlısı Tarifi

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Razvaruşa Tatlısı Tarifi

Razvaruşa için gerekli olan malzemeler

2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 su bardağı su

Şurup malzemesi :

4 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su


Razvaruşa Yapılışı

Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.
 
Bizim eve margarin girmesi yasak
Yaptığım her türlü tatlı, kek türü şeyleri sıvı yağdan yapıyorum

Margarin yerine sıvı yağ olur mu buna:)
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top