• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Regl Döneminde Neden Tatlı Yeme İhtiyacı Duyarız?

• Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Regl dönemi öncesi kadınların çikolata ve diğer tatlı, şekerli yiyecekleri yemek istemesinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır.

Östrojen kadınlar için "uyarıcı" bir hormondur. Vücuttaki seratonin, noradrenalin ve endorfin hormonlarının üretimini artırır. Östrojenin azalmasıyla kan şekerindeki düşme eğilimi artar, dolayısıyla iştah metabolizması uyarılır. Sürekli tatlı yeme ihtiyacı hissedilir.

Özellikle bu dönemde az ve sık aralıklarla beslenmeye dikkat ederek kan şekerini uyarıcı etkisi düşük olan besinleri tercih edin.

Kişiden kişiye göre değişiyo durum
Ben tuzluyu daha çok sevdiğim için aramam o dönemdede
Ama tabi yiyince iyi geliyo kan şekerini toparlıyo biraz

gözüm dönmüş şekilde çikolata,şeker vs ne geçerse yerim hem de başlamadan 2 gün öce ve süraç boyunca :v valla iyi kilo almıyom ben yaaa :P

bende kilo almıyorum sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorumm... Bnm çok ağrım oluyor çok sinirli oluyorum herkesi tersliyorum tatlı yiyince daha beter oluyormuşum öle diolar :)

ben hep ondan çıkarıyorum..ama bazende onla alkası olmadığı halde suçlarını kabul etmemek için ona bağlıyolar ozaman daha çok deliriyorum :@

Geri