Rutubet Nasıl Önlenir?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Rutubet Nasıl Önlenir?

Rutubet, evimizde hayatı zehir etmektedir. Sürekli nemli ve boyaları dökülmüş, siyahlaşmış duvarlar ile yaşamak zorunda bırakan nem, aslında negatif ve pozitif su basıncından doğmaktadır. Peki, rutubetten nasıl kurtulabiliriz ?

Pozitif su basıncı, mutfak, banyo gibi su buharının yoğun olduğu ortamlarda ortaya çıkar. Su buharı yoğunlaşarak tekrar su haline gelir. Duvarlar nemlenir ve bir süre sonra küf , kararma, boyada dökülmeler oluşur. Negatif su basıncı, yeterli izolasyon yapılmayan ortamlarda çatıdan ve çevre etkisi ile oluşan nemin oluşturduğu kabarma, küflerdir.

Rutübet oluşan kısımlarda boya dökülmeye başlarsa bu bölgeyi hemen kazıyın ve temizleyin. Bütün nalburlarda satılan, strafor yapıştırma harcını temizlediğiniz alana sürün.

Duvara yapıştırılan straforun üstüne mala ile sıva harcı sürülmelidir. Sıva harcını kuruduktan sonra bir kat daha atmak gereklidir. Son kat kuruduktan sonra, fazlalıkları zımparalayın. Su ve nemi emmesini engellemek için, astar sürün. Astar kuruduktan sonra rulo fırçayla boyayın.

Su ile inceltilen boyalara su bazlı boya denilmektedir. Solvent ile inceltilen boyalar solvent bazlı boya olarak adlanır. Su bazlı boyalar, hava geçirir yani buhar geçirgenliği yüksek boyalardır. Rutübet olasılığı olan yerlerde tavsiye edilen su bazlı boyalardır.
 
Geri
Top