Saçınızın beyazlamasını istemiyor musunuz?

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P

Bayanların bu sorunu çözebilmeleri için pek çok alternatifi bulunurken, erkekler genellikle bu çözümleri denemezler…

Saç beyazlaması genellikle 30'lu yaşların ortalarında ortaya çıkan bir durumdur. Daha erken görülen beyazlıkların nedenleri mutlaka bir uzman tarafından araştırılmalı, genetik veya strese bağlı bir beyazlama değilse, dayandığı hastalık mutlaka teşhis edilmelidir.

Milliyet'in haberine göre, saç beyazlaması bir gecede ortaya çıkmayacağı gibi, tüm saçımızın beyazlaması ise dipten uca gelene kadar aylarca bir süre sonra görünecektir. Bazı saçlar erken beyazlayabilir, bu genellikle genetik bir durum olarak söylenebilir. kan şekeri düşüklüğü, gizli şeker saçların erken beyazlamasına sebep olabilir. Eğer ailenizde şeker hastalığı yaygınsa, saçlarınız beyazlamadan, periyodik olarak yükleme testini yaptırmanız ve bu hastalığa yakalanma risklerini aza indirmeniz gerekiyor.

Üzüntüden saçlar beyazlar mı?

Stres tüm hastalıkları tetikleyen bir faktör olduğu gibi, saç beyazlamasını da hızlandırabilme etkisine sahip. Stres, üzüntü yaşandığında, vücuda kortizon hormonu salgılanıyor. Bu da normalin üzerinde salgılanan kortizon hormonunun başka yerde kısıtlamaya gitmesine sebep oluyor. Ve saç beyazlığı dipten uca doğru kişide kendini gösterebiliyor.

Saç boyalarına dikkat!

Saçlarını boyayan kişilerin dikkat etmesi gereken pek çok husus bulunuyor. Kişi çok erken yaşlarda saçlarını boyayacaksa, ailesinde erken yaşta saç beyazlaması bulunan kişilerin olup olmadığına göre davranmalı. Eğer ailede genetik olarak saçların erken beyazlamasına sebep olacak kişiler bulunuyorsa, saç boyama işlemlerini 30'lu yaşlara kadar ertelemeliler. Çünkü saç boyası, saçın erken beyazlamasına teşvik anlamına da geliyor. İyi malzeme, iyi ürünler kullanılmadığı zaman saç kendini erken bırakıyor ve beyazlama biraz daha hızlı başlıyor. Bu sebeple saç boyası kullanırken, saçın yıpranmasını önleyecek ürünler kullanmamaya dikkat!
 
Geri
Top