1- Mantar
- Mantar normal gündelik dahi yerken oldukça dikkat etmemiz gereken besinlerden biri. Eğer ki uygun koşullarda muhafaza edilmezse, tekrardan ısıtıldığında zarar verme ve zehirleme ihtimali oldukça yüksek.
2- Yumurta
- Yumurtayı kendi başına ve yumurta içeren besinleri de kesinlikle birden fazla kez dolaptan çıkartıp ısıtarak yememelisiniz. Bakteriler bu şekilde hızla yayılarak hızlı bir şekilde sizi zehirleyebilir.
3- Yağlı Yiyecekler
- Yağlı besinler ikinci kez ısıtıldığında çıkan dumanlardan gelen yağ zehri ile zehirlenmeniz oldukça yüksek bir ihtimal.
4- Tavuk
- Tavuk dışarıda çok durması da tekrardan ısıtılması da en zararlı besinlerden biri. Tavukta olan bakterilerden kurtulmanın yollarından biri ise 80 derecede pişirmektir.
5- Deniz Ürünleri
- Deniz ürünleri, uzmanlar tarafından tarafından taze şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Belli bir süre sıcaklıkta kalarak tekrardan pişirilen deniz ürünlere sağlığa oldukça zararlıdır.