SEBZE YEMEKLERİNİ SERVİSE HAZIRLAMA
Pişen sebze yemeklerini de göze hoş görünecek şekilde servise koymak gerekir. Kızartılan sebzeler renk ahengine göre tabağa yerleştirilip sofraya götürmelidir.
Yağ et su karışımında pişen yemekleri de servis tabağına koyduktan sonra suyu fazla ise alınmalı üzerine yemeğin özelliğine göre maydanoz dalları limon vs. ile süsleyip servis tabağının kenarlarını temizleyip servis yapmalıdır.
SEBZELERİN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ
Sebze yemekleri sade yağlı ve etlileri olsun zeytinyağlıları olsun sofrada etlerden sonra pilâv makarna gibi yemeklerden önce servis yapılır.
Sebzelerin yenilmesi sırasında bıçak kullanılmaz. Sadece kuşkonmaz gibi sertçe sebzelerde bıçak kullanılabilir. Bir de enginarın bıçakla kesilerek yenmesi bir dereceye kadar uygun olabilir.
Pişen sebze yemeklerini de göze hoş görünecek şekilde servise koymak gerekir. Kızartılan sebzeler renk ahengine göre tabağa yerleştirilip sofraya götürmelidir.
Yağ et su karışımında pişen yemekleri de servis tabağına koyduktan sonra suyu fazla ise alınmalı üzerine yemeğin özelliğine göre maydanoz dalları limon vs. ile süsleyip servis tabağının kenarlarını temizleyip servis yapmalıdır.
SEBZELERİN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ
Sebze yemekleri sade yağlı ve etlileri olsun zeytinyağlıları olsun sofrada etlerden sonra pilâv makarna gibi yemeklerden önce servis yapılır.
Sebzelerin yenilmesi sırasında bıçak kullanılmaz. Sadece kuşkonmaz gibi sertçe sebzelerde bıçak kullanılabilir. Bir de enginarın bıçakla kesilerek yenmesi bir dereceye kadar uygun olabilir.