Sebzeli Köfte Tarifi

~meLek~

GalataSaray'ım
Malzemeleri:

[one_half last="no"]

500 gr. köftelik kıyma

1 baş soğan

2-3 adet orta boy patates

20 gr bezelye

1 yemek kaşığı yağ

100 gr kaşar peyniri

Yeteri kadar tuz, karabiber

2 dilim bayat ekmek

2 adet yumurta

2 adet havuç

Hazırlanışı:

Köftelik kıymanın içine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 tane yumurta, tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun.

Hazırlanan köftelik hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.

Ortalarını çukurlaştırıp çanak şekli vererek tepsiye dizin.

Orta hararetli fırında 5-10 dakika hafif pişirin.

Diğer tarafta havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın, yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bezelye, havuç ve patatesi bir kaşık yağla sote yapın.

Tuz ve karabiber ilave ederek çanak şekli verdiğiniz köftelerin içine doldurun.

Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırında iyice pişirerek servise sunun.
 
Geri
Top