~meLek~
GalataSaray'ım
Malzemeleri:
[one_half last="no"]
500 gr. köftelik kıyma
1 baş soğan
2-3 adet orta boy patates
20 gr bezelye
1 yemek kaşığı yağ
100 gr kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
2 adet havuç
Hazırlanışı:
Köftelik kıymanın içine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 tane yumurta, tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun.
Hazırlanan köftelik hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
Ortalarını çukurlaştırıp çanak şekli vererek tepsiye dizin.
Orta hararetli fırında 5-10 dakika hafif pişirin.
Diğer tarafta havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bezelye, havuç ve patatesi bir kaşık yağla sote yapın.
Tuz ve karabiber ilave ederek çanak şekli verdiğiniz köftelerin içine doldurun.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırında iyice pişirerek servise sunun.
[one_half last="no"]
500 gr. köftelik kıyma
1 baş soğan
2-3 adet orta boy patates
20 gr bezelye
1 yemek kaşığı yağ
100 gr kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
2 adet havuç
Hazırlanışı:
Köftelik kıymanın içine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 tane yumurta, tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun.
Hazırlanan köftelik hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
Ortalarını çukurlaştırıp çanak şekli vererek tepsiye dizin.
Orta hararetli fırında 5-10 dakika hafif pişirin.
Diğer tarafta havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bezelye, havuç ve patatesi bir kaşık yağla sote yapın.
Tuz ve karabiber ilave ederek çanak şekli verdiğiniz köftelerin içine doldurun.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırında iyice pişirerek servise sunun.