Malzemeler:
- 3-4 dilim bayat ekmek
- 150 gram mısır
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 500 gram dana kıyma
- 2 adet yumurta
- Tuz ve Karabiber
- 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 75 gram pastırma
- 100 gram süt kreması
- 3 çorba kaşığı karışık doğranmış taze baharat
- Limon suyu
- 400 ml et suyu
- 4 adet havuç
- Dereotu
- 200 gram brokoli
- 1 demet maydanoz
- 2 adet soğan
Yapılışı:
Ekmeği ufalayıp ıslatın.
Havuçları bol suyla yıkayın ve kabuklarını temizledikten sonra 15 dakika tuzlu suda haşlayın.
Brokoliyi temizleyin ve dereotuyla birlikte yıkayın.
Her ikisini de doğrayın.
Maydanozları yıkayıp yapraklarını doğrayın.
Soğanı, kabuklarını soyduktan sonra doğrayın ve yağda hafifçe kavurun.
Soğumasını bekleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
Ekmeğin suyunu süzdükten sonra mısır, et, brokoli, dereotu, maydanoz, soğan ve yumurtalarla iyice karıştırın.
İçine baharatları ilave edin.
Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun.
Bunu yaparken de havuçları uzunlamasına karışımın ortasına dizin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Ruloyu fırının orta bölmesine koyup, 200 derecede 45 dakika pişirin.
30 dakika sonra üzerini pastırmayla örtün.
Bu arada kremaya ekleyeceğiniz baharatlarla bir sos hazırlayın.
Hazırldığınız sosa limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip sıcak ruloyla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun…