Konuya cevap yaz


Burma Baklava

[ATTACH=full]88710[/ATTACH]

Bir paket baklavalık yufka

300 gr ceviz

125 gr margarin

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için

Üç su bardağı şeker

Dört su bardağı su

Üç dört damla limon suyu

Tencerimize şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynatıyoruz kaynamaya çıktıktan sonra üç dört damla limon suyu sıkıyoruz 15 20 dakika arası kaynatıyoruz şerbetimizi altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz

Margarinimizi eritip sıvıyağıda ilave ediyoruz

Yufkamızı tezgaha serip margarinimizi sürüyoruz üzerine bir yufka daha koyup Cevizimizi serpip oklavamıza sarıyoruz iki taraftanda büzüştürüyoruz oklavamızı çıkartıp borcamımıza diziyoruz borcam dolana kadar aynı işlemleri yapıyoruz artan margarinimizi  tatlımızın üzerine döküyoruz  önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kizartıyoruz tatlımızı ılımaya bırakıyoruz soğuk olan şerbetimizi ılk olan tatlımıza döküyoruz üzerini fıstıkla süsleyip afiyetle yiyoruz

Bir yiyecek ve açık hava görseli olabilir


Not  Gelin kiziminda yaptigi  kolay  buldugu tatli tarifi 


Beşten, üç çıkarsa kaç kalır?
Geri
Top