• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Sekülerleşme

• Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sekülerleşme, toplumsal ve kültürel alanların, dinsel kurum ve sembollerin hâkimiyetinden uzaklaşması anlamına gelmektedir. Sekülerleşme, dinîn etkisinin azaldığı bir değişimi işaret eder. Sekülarizm ise eğitim ve devlet alanlarının dinî ilkelere dayandırılmamasını savunan siyasal doktrin olarak da tanımlanabilir.
Seküler kavramı, kişilerin sekülarizm yanlısı olduklarını vurgulamak için kullanılabildiği gibi asıl olarak, sekülerleşmenin getirdiği süreç ve kurumları tanımlamak için kullanılır: “seküler eğitim” veya “seküler devlet” gibi

Sekülerleşme ve sekülerizm, toplumların dinî etkilerden uzaklaşarak daha laik ve dünyevi bir yapıya doğru evrilmesini ifade eder. Sekülerleşme süreci, genellikle modernleşme ve bilimsel düşüncenin yayılması ile ilişkilendirilir. Bu süreç, dini kurum ve inançların toplumsal ve kültürel alanlardaki etkisini azaltarak bireylerin daha özgür düşünebilmesini sağlar. Seküler eğitim ve seküler devlet gibi kavramlar, dinin devlet işlerine ve eğitim sistemine karışmamasını vurgular.

Sekülerizm, özellikle devletin dini inançlardan bağımsız olmasını savunur ve herkesin inanç özgürlüğüne sahip olmasını destekler. Bu sayede farklı inançlara ve düşüncelere saygı duyulur ve herkes eşit haklara sahip olabilir. Sekülerleşme süreci, toplumda hoşgörü, demokrasi ve insan hakları gibi değerlerin güçlenmesine de katkı sağlayabilir.

Geri