Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı

Malzemeler:​

  • 2,5 su bardağı un
    1,5 su bardağı tereyağ
    1 kahve fincanı pudra şekeri
    Yarım paket kabartma tozu

Muhallebisi için:​

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

Şerbeti için:​

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Yapılışı:​

1-Bir tencereye nişasta, süt ve tuzu koyup karıştırdıktan sonra ateşte pişirip muhallebi kıvamına getiriniz. Muhallebiyi soğutunuz.

2-Hamur yoğurma kabının içinde erimiş tereyağ, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurunuz( yumuşak kurabiye kıvamında oluyor).

3-Kare borcamı margarinle yağlayıp, hamuru içine döküp elinizle düzeltiniz(ince oluyor). Fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.

4-Soğuyan muhallebiye 3 adet yumurtayı tek tek katıp mikserle çırparak yediriniz.

5- Pembeleşen keki fırından çıkarıp muhallebiyi üzerine dökerek düzeltiniz. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirip çıkarınız. Pişen muhallebili keki soğutup kare veya baklava dilimleri şeklinde kesiniz.

6-Şerbeti pişirip, kekin üzerine sıcak olarak kepçeyle yavaş yavaş çektirerek dökünüz.

7-Tatlı soğuyup tadını çekince servis yapınız.


Afiyet Olsun
 
Geri
Top