Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı tereyağ
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı nişasta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
1-Bir tencereye nişasta, süt ve tuzu koyup karıştırdıktan sonra ateşte pişirip muhallebi kıvamına getiriniz. Muhallebiyi soğutunuz.2-Hamur yoğurma kabının içinde erimiş tereyağ, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurunuz( yumuşak kurabiye kıvamında oluyor).
3-Kare borcamı margarinle yağlayıp, hamuru içine döküp elinizle düzeltiniz(ince oluyor). Fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.
4-Soğuyan muhallebiye 3 adet yumurtayı tek tek katıp mikserle çırparak yediriniz.
5- Pembeleşen keki fırından çıkarıp muhallebiyi üzerine dökerek düzeltiniz. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirip çıkarınız. Pişen muhallebili keki soğutup kare veya baklava dilimleri şeklinde kesiniz.
6-Şerbeti pişirip, kekin üzerine sıcak olarak kepçeyle yavaş yavaş çektirerek dökünüz.
7-Tatlı soğuyup tadını çekince servis yapınız.
Afiyet Olsun