Selülit tavında dövülür

GöLGe

Üstat
Kadınlar dünya üzerinde var olduğu ve en önemlisi rekabet söz konusu olduğu sürece Selülit gündemi meşgul eden ve bence sonsuza kadar da meşgul edecek bir konu.

Şimdiye kadar selülit tedavisi ile ilgili çok makale yazıldığı için ben selülitin oluşumundan bahsetmek yerine selülit rahatsızlığından kısa sürede nasıl kurtulabilirim ve bir daha olmaması için ne yapabilirimi anlatmak istiyorum.

Elinizde bir sana yağı kalıbı var ve bu kalıbı mixer ile 1 saat karıştırın sonra bu yumuşacık yağı ince gözenekli bir tülbente koyun , diğer tarafa geçebilir mi? Bence geçemez. Ne kadar çok çırpılırsa çırpılsın hala büyük partiküller mevcut olduğundan geçiş imkansızdır. Bu sana yağı kalıbını ısıtıp eritelim, erimiş yağı aynı tülbente koyalım , diğer tarafa geçebilir mi? Eridiğinde partiküller küçüldüğü için geçebilir.

Demir tavında dövülür diye bir atasözümüz vardır. Ben bunu selülit tedavisi ile şu şeklide bağdaştırıyorum. Yeterli ısıya çıkmaz iseniz demire şekil vermeniz mümkün olmaz. Selülit tedavisinde de yeterli ısıya çıkmaz iseniz yağı hücre dışına alamazsınız.

Selülit, cilt altındaki kutucuklara bölünmüş kısımda bulunan yağ hücrelerinin hormonlardaki değişim, dolaşımın bozulması vs. vs. nedenlerden dolayı fazla yağ depolaması nedeniyle bulundukları kutucuğa sığamamaları sonucu, cilt yüzeyinde girinti çıkınlılar oluşturması ve bunun portakal kabuğu gibi bir görünüme sahip olması idi. Demek oluyor ki tedavisi de bu süreci tersine işleterek yağ partiküllerinin hücre içine geldikleri gibi aynı yolla geri gitmesi şeklinde olacaktır.

Bunu nasıl sağlayacağız? Öncelikle dolaşımı artırarak, aynı anda yağ hücrelerinin içindeki yağın hücre zarından geçerek hücre dışına çıkıp , artan dolaşım ile bunun bir kısmının enerji olarak kullanılması kalanının da böbrekler yolu ile atılması lazım.

İşte kritik konu. Daha önce anlattığım gibi bu yağ partikülleri belirli bir ısıya çıkmadan kolay, kolay hücre dışına atılamıyor ve dolayısı ile sizde selülitlerden kurtulamıyorsunuz. Aslında hiç ısıtmadan çeşitli yöntemlerle hücre duvarını tahrip ederek de bu yağı dışarı almak mümkündür. Ama burada yapmak istediğimiz tahrip etmeden çok kısa sürede güzel sonuç almak. Hücreler tahrip edildiğinde selülitli bölgede dalgalı kötü bir görünüm riski olabileceği için ben bu yöntemleri önermiyorum.

Yağ moleküllerini gerekli ısıya nasıl çıkaracağız? Bunun için çok güçlü bir yardımcımız var RF ( Radyo Frekans Teknolojisi ) Bipolar veya Tripolar her türlü radyo frekans cihazı ile bu ısıya çıkmamız mümkün, fakat daha derine etkili olabilmemiz için yağ dokularını gevşetmemiz gerekir. Çok sıkı yağ dokusu içinde RF yeterince ilerleyemediği için sadece yüzeysel ısıtma olur buda benim istediğim sonucu vermez. Bunun için çok eski bir tanıdığı kullanabiliriz. KARBOKSİTERAPİ. Hiç işe yaramıyor, boşuna canınızı acıtıyor diye bildiğimiz, aslında mucizeler yaratabilen bir yöntem. CO2 gazı vücutta var olduğu için alerji yapmaz, yakıcı değildir, çok ince bir gaz olduğu için yağ dokusu içinde çok kolay ve hızlı ilerler. Yağ yakıcı olarak bilinse de aslında tek başına uygulandığında yağ dokusunu kanlandırıp, oksijenlendirme ve cildi canlandırma dışında bir işe yaramaz.. Sadece şeker ile pasta yapamayacağınıza göre, Sadece karboksiterapi kullanarak ta selülitleri yok edemezsiniz. Şimdi konumuza dönelim. Bu sıkı yağ tabakasının içerisine CO2 gazı verdiğimizde gaz çok hızlı yayılarak yağ dokularının aralarını açar ve gevşetir. Bu gevşeme sonrasında RF daha derinlere ulaşabilir. Yağ dokusu ile birlikte aralardaki gazı da ısıttığımız için ısı daha da yükselir ve ısınan gazın basıncı etkisi ile ( Düdüklü tencere gibi ) çok daha mükemmel sonuç alırız.Fakat bir nokta daha var ki o hepsinden önemli CO2 gazı mükemmel bir dolaşım aktivatörüdür. Çünkü vücut bu gazı mutlak surette oksijenle değiştirmek zorundadır. Böylece işlem yaptığımız bölgede dolaşım en üst seviyeye çıkar ki bu tam istediğimiz bir durumdur. Isıtıp hücre dışına çıkardığımız yağ partikülleri bu aşırı hızlanan dolaşım nedeniyle bölgeden hızla temizlenir ve biz çok mükemmel bir SELÜLİT tedavisi yapmış oluruz. Karboksiterapi ile birlikte uygulanan Radyofrekans Yöntemi ile çok kısa sürede selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Mesajınızı yazın...
Geri