Malzemeler :
* 150 gram semizotu,
* 2 su bardağı yoğurt,
* 3-4 diş sarmısak,
* 1 tatlı kaşığı kuru nane,
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı,
* Su,
* Tuz.
Yapılışı :
Semizotunu ayıklayın, doğrayın ve bol suda yıkayın.
Sarımsakları dövün ve yoğurda ilave ederek özeyin.
Sonra, yoğurda çok az su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin.
Koyu ayranın içine semizotunu, tuzu, zeytinyağını, naneyi ilave ederek karıştırın.
Buzdolabında bir saat kadar bekletin ve servis yapacağınız zaman kaselere koyarak servis yapabilirsiniz
.
* 150 gram semizotu,
* 2 su bardağı yoğurt,
* 3-4 diş sarmısak,
* 1 tatlı kaşığı kuru nane,
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı,
* Su,
* Tuz.
Yapılışı :
Semizotunu ayıklayın, doğrayın ve bol suda yıkayın.
Sarımsakları dövün ve yoğurda ilave ederek özeyin.
Sonra, yoğurda çok az su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin.
Koyu ayranın içine semizotunu, tuzu, zeytinyağını, naneyi ilave ederek karıştırın.
Buzdolabında bir saat kadar bekletin ve servis yapacağınız zaman kaselere koyarak servis yapabilirsiniz
.