Sen ben kavgaları...

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Evet, maalesef ki günümüzde bir çok yerde bu tür kavgaları yaşamak ve şahit olmak kaçınılmaz hal almıştır, dünyanın bir çok yerinde... Halbuki sen ben yerine biz olarak hareket edebilsek, edemesek bile birbirimize toleranslı olabilsek... Sen benim kim olduğumu biliyor musun ? Sen kimsin ? Ben daha şöyleyim, bende daha böyleyim... Vesaire vesaire... Uzar gider liste... Neden bu kavgalar ? Nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz... Seni benimi var ben anlamadım... Her bireyin bir misyonu var yaşam boyu, farklılıklar var elbet... Giyiminden, eğitimine, örfünden adetine, sosyallikten, inancına kadar... Bu farklılıklar sen ben kavgalarının sebebi olmamalı... Bu farklılıklar bir zenginliktir... Ve bizler sevmeyi beceremesek de saygı duymayı becerebilmeliyiz... Sen ben kavgalarına bir son vermeliyiz... Sonuçta hepimiz insanız... Her şeyi ben bilirim... Hayır ben bilirim... Sen şöylesin, ben böyleyim... Ben yaptım oldu... Sen ne anlarsın... Falan, filan... Biz olmayı beceremiyoruz, beceremiyoruz... Sen ben kavgalarının içindeyken, bizden sonraki nesillere biz olmayı nasıl anlatacağız, nasıl örnek olacağız... Bazı şeyleri sadece söylemek yetmez, yaşayarak ve yaşatarak ta öğretmek gerekir... Sen kimsin ? Ben kimim ?

( Cevap çok basit : BİZİZ ) Biz ve bizler olarak yaşayabilmek dileğiyle...

Sevgi ve empati eksikliği gerçekten.. Olgunlaşmanın tarifi olmuş sanırım bu, güzel bir yazı :)

Tamamen bencilliğe dayalı bir yaşam süren bizlikten bahsedemez elbette. Oysaki hayatımızı birçok kişiyle sürdürüyoruz ve bu hayatımızdaki kişilerin varlığıyla bir anlam bulabiliyor yaşam. İşte buradaki küçük ayrıntıyı , yani ''Birlikte yaşam''ı farkettiğimiz an bizlikten söz edilebilir.

Güzel bir yazıydı kalemine sağlık @alemdar.

Düzenleyen yönetici:
ama hayat böyle yüzyıllardır süregelmiş...bu saatten sonra ben bile olmayı beceremeyenlere biz olmayı öğretemeyiz ki. yıllardır ben olmayı bırak hep bi başkası olma çabası varken.kimileri ben diyemezken biz demek oooo çok zor

Geri