Malzemeler :
4 Yumurta
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Su B. Kuru Meyve
1 Çay B. Yabanmersini
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2,5 Su B. Un
Üzeri İçin:
Frambuazlı Çikolata
Fildişi Çikolata
Hazırlanışı
Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri yüksek hızda çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. İçine karışık kuru meyveleri, yaban mersinini, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Hamur biraz yumuşak olmalı. Margarinle yağladığımız kalp şeklindeki kek kalıbına karışımımızı döküyoruz.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ben mari usulü erittiğimiz çikolataları kekimizin üzerine döküyoruz.
4 Yumurta
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Su B. Kuru Meyve
1 Çay B. Yabanmersini
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2,5 Su B. Un
Üzeri İçin:
Frambuazlı Çikolata
Fildişi Çikolata
Hazırlanışı
Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri yüksek hızda çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. İçine karışık kuru meyveleri, yaban mersinini, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Hamur biraz yumuşak olmalı. Margarinle yağladığımız kalp şeklindeki kek kalıbına karışımımızı döküyoruz.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ben mari usulü erittiğimiz çikolataları kekimizin üzerine döküyoruz.