Sezaryanla sağlam amniyon kesesi ile doğan bebek!

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Dünyaya sığamaz olduk..

Amniyon Kesesi ve Amniyon Zarı Nedir?
Rahim içinde büyüyen çocuğun etrafında plasenta zarlarının meydana getirdiği bir kese vardır. Amnios kesesi denen bu boşluğu dolduran, renksiz, hafif bulanık sıvıya ise amnios suyu (liquor amnii) denir.Plasentanın zarlarından biri olan amnios zarının salgısı olarak meydana gelir ve normalde 500-100 cc. kadardır. Daha artmış olduğu durumlarda hidramniostan söz edilir. Gebeliğin son aylarında çocuk cildinden gelen epitel hücreleri kıllar ve yağlar içerdiğinden görünümü bulanıktır; Yeşil renk alması çocuğun mekonyum denilen kakasının karışmasından dolayı meydana gelebilir ki, başla gelişlerde çocuk kordonun sıkışmasının bir işareti olarak kabul edilir.Çocuğun ters gelişlerinde, özellikle makatla gelişlerde mekonyum görünmesi normal sayılabilir. Ayrıca günü geldiği halde doğurmayan yani zamanaşımı durumunda olan gebelerde amnics suyunun rengi bu bakımdan kontrol edilir. Amnioskopi denilen bir yöntemle vaginadan su kesesi ve içindeki sıvı gözlenir. Bazen çocuğun anne karnında öldüğü yani vakanın mort de fetus olduğu amnion suyunun kirli kahverengi bir görünüm alması ile saptanır. Doğum esnasında su kesesi denen zarın yırtılması ile amnios suyu dışarı akar. Halk dilinde gebenin suyunun gelmesi şeklinde bilinen bu olay doğumun başlamasının bir işareti olarak kabul edilir.

yok o keseyle dışarda işi ne ona şaşırdım ilk defa görüyorum :)

Neyin içindeki o bebek diyince bende keseyi soruyosun sandım =) Belki böylesi daha sağlıklıdır bebek herhangi bir zarar görmeden doğuyodur. Ama benim bildiğim kadarıyla sezaryan çocuk ve çocuğun gelişimi açısından zaten doğru değil birde bu şekilde doğabilcekse artık bilemiyorum...

Neyin içindeki o bebek diyince bende keseyi soruyosun sandım =) Belki böylesi daha sağlıklıdır bebek herhangi bir zarar görmeden doğuyodur. Ama benim bildiğim kadarıyla sezaryan çocuk ve çocuğun gelişimi açısından zaten doğru değil birde bu şekilde doğabilcekse artık bilemiyorum...

Büyük konuşmak istemem ama çok zor bir durumda kalmadıkça karşıyım ben Sezeryana yaa.
Ben hastanede bile doğmadım, köyde doğdum. Hatta ebe gecikince babanem doğurtmuş beni :P
Yani eskiden şartlar çok iyi değildi ama yinede kadınlar çok fazla doğum yapıyordu
Şimdi rahat batıyor sanırım :)

Büyük konuşmak istemem ama çok zor bir durumda kalmadıkça karşıyım ben Sezeryana yaa.
Ben hastanede bile doğmadım, köyde doğdum. Hatta ebe gecikince babanem doğurtmuş beni :P
Yani eskiden şartlar çok iyi değildi ama yinede kadınlar çok fazla doğum yapıyordu
Şimdi rahat batıyor sanırım :)

aynen öyle normal doğumda 1 günde ayaga kalkan anne sezeryanda 5 gün hastanede yatıyo. artık nasıl bir rahatlık anlayışı bilemiyorum =)

Geri