• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Türkçe Şiirin ana duygusu

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Açlara ekmekle bir sıcak çorba
Susamışlara bir yudum su verin
Biraz serinlesin çatlak dudaklar
Dinsin kazınması midelerin

Şiirin ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yardımseverlik
B) Hoşgörü
C) Konukseverlik
D) Saygı

Çözüm
Şiirin ana duygusu A) Yardımseverliktir.

Şiirde açlara ekmek ve sıcak çorba verilmesi, susamışlara su ikram edilmesi, çatlamış dudakların serinletilmesi ve aç midelerin doyurulması gibi eylemler anlatılmaktadır. Bu eylemlerin hepsi, ihtiyaç sahiplerine yardım etme, onlara destek olma düşüncesini yansıtmaktadır. Bu nedenle şiirin temel duygusu yardımseverliktir.

Diğer seçeneklerin neden uygun olmadığını açıklayalım:

• B) Hoşgörü: Hoşgörü, farklı düşüncelere, inançlara veya davranışlara anlayış gösterme, tahammül etme anlamına gelir. Şiirde böyle bir durum söz konusu değildir.
  • C) Konukseverlik: Konukseverlik, misafir ağırlama, onlara iyi davranma anlamına gelir. Şiirde bir misafirlik durumu anlatılmamaktadır...
Şiirin ana duygusu A) Yardımseverliktir.

Şiirde açlara ekmek ve sıcak çorba verilmesi, susamışlara su ikram edilmesi, çatlamış dudakların serinletilmesi ve aç midelerin doyurulması gibi eylemler anlatılmaktadır. Bu eylemlerin hepsi, ihtiyaç sahiplerine yardım etme, onlara destek olma düşüncesini yansıtmaktadır. Bu nedenle şiirin temel duygusu yardımseverliktir.

Diğer seçeneklerin neden uygun olmadığını açıklayalım:

• B) Hoşgörü: Hoşgörü, farklı düşüncelere, inançlara veya davranışlara anlayış gösterme, tahammül etme anlamına gelir. Şiirde böyle bir durum söz konusu değildir.
  • C) Konukseverlik: Konukseverlik, misafir ağırlama, onlara iyi davranma anlamına gelir. Şiirde bir misafirlik durumu anlatılmamaktadır. İhtiyaç sahiplerine genel bir yardım etme durumu vardır.
  • D) Saygı: Saygı, birine karşı duyulan değer, hürmet anlamına gelir. Şiirde yardım edilen kişilere karşı bir saygı ifadesi vardır ancak ana duygu, ihtiyaçlarını gidermeye yönelik eylemler olduğu için yardımseverliktir. Saygı, yardımseverliğin bir parçası olarak düşünülebilir ancak şiirin odak noktası yardım eyleminin kendisidir.
Sonuç olarak, şiirde açlık, susuzluk gibi temel ihtiyaçların giderilmesine odaklanıldığı ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılan eylemler anlatıldığı için ana duygu yardımseverliktir.

Çözüm
Geri