Sindirim sistemi organları şu şekilde sıralanabilir:
1. Ağız: Besinlerin ilk olarak alındığı ve mekanik sindirimin başladığı yerdir.
2. Yutak (Özofagus): Ağızdan yutulan besinleri mideye taşıyan boru şeklindeki organdır.
3. Mide: Besinlerin depolandığı, sindirim enzimlerinin salgılandığı ve kimyasal sindirimin gerçekleştiği organdır.
4. İnce Bağırsak: Sindirim sürecinin büyük bir kısmının gerçekleştiği, besin öğelerinin emildiği ve kana karıştığı organdır.
5. Kalın Bağırsak: Su ve minerallerin emildiği, dışkının oluştuğu ve depolandığı organdır.
6. Karaciğer: Safra üretimi ve depolanması, besin maddelerinin metabolizması gibi pek çok görevi olan sindirim sistemi organıdır.
7. Safra Kesesi: Karaciğer tarafından üretilen safra sıvısının depolandığı ve yoğunlaştırıldığı organdır.
8. Pankreas: Sindirim enzimlerinin salgılandığı ve mide asiditesini dengeleyen sıvıların üretildiği organdır.
Bu organlar bir araya gelerek sindirim sistemi oluştururlar ve besinlerin sindirilmesini, emilmesini ve vücuda enerji sağlanmasını sağlarlar.