Fen Sindirim sistemi organları

Sindirim sistemi organları şu şekilde sıralanabilir:

1. Ağız: Besinlerin ilk olarak alındığı ve mekanik sindirimin başladığı yerdir.
2. Yutak (Özofagus): Ağızdan yutulan besinleri mideye taşıyan boru şeklindeki organdır.
3. Mide: Besinlerin depolandığı, sindirim enzimlerinin salgılandığı ve kimyasal sindirimin gerçekleştiği organdır.
4. İnce Bağırsak: Sindirim sürecinin büyük bir kısmının gerçekleştiği, besin öğelerinin emildiği ve kana karıştığı organdır.
5. Kalın Bağırsak: Su ve minerallerin emildiği, dışkının oluştuğu ve depolandığı organdır.
6. Karaciğer: Safra üretimi ve depolanması, besin maddelerinin metabolizması gibi pek çok görevi olan sindirim sistemi organıdır.
7. Safra Kesesi: Karaciğer tarafından üretilen safra sıvısının depolandığı ve yoğunlaştırıldığı organdır.
8. Pankreas: Sindirim enzimlerinin salgılandığı ve mide asiditesini dengeleyen sıvıların üretildiği organdır.

Bu organlar bir araya gelerek sindirim sistemi oluştururlar ve besinlerin sindirilmesini, emilmesini ve vücuda enerji sağlanmasını sağlarlar.
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top