Trabzon, Akdeniz'in incisi mi?
DYP'nin bir kesimi tarafından hala partinin başına dönmesi arzu edilen eski Başbakan ve eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in gafları bitmez. Çiller bir Karadeniz gezisi sırasında Trabzon'a yönelik neler söylemişti? İşte cevabı..
Eski Başbakan'ın bir gafı
DYP'nin bir kesimi tarafından hala partinin başına dönmesi arzu edilen eski Başbakan ve eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in gafları bitmez...
Bir Karadeniz gezisinde, “Bu bacınız Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapacak' demişti..
Yine seçim öncesinde Samsun'a giden Tansu Çiller bu kez Samsunlulara seslenmişti: 'Samsun'u il yapalım mı?'
Çiller, postacıları selamlarken de farklı bir dil kullanmıştı:
'Merhaba asker'
'Sekiz yıl Özal'a verdiniz'
Eski Başbakan Tansu Çiller, gaf yapmak konusunda tartışmasız liderdir. İşte o gaflardan biri:
Tansu Çiller'in bir gafı
Seçimler öncesinde oy toplamak amacıyla şehir şehir dolaşarak, partisinin düzenlediği mitinglere katılan Çiller, yorgun düşmüş olmalı ki, bakın nasıl sesleniyor vatandaşlara
“Sekiz yıl Özal’a verdiniz, onun iki yılını ananıza verin, o zaman Türkiye şahlanır...”
Deniz Baykal da gaf yapar
"Aşık Veysel'i Anma Gecesi"ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivaslılar'ı üzecek bir gaf yaptı. Baykal, ünlü halk ozanımızdan dörtlükler de okudu. İşte duyunca 'Deniz Baykal'ında dili sürçer' dedirten cümle.
Aşık Veysel nereli?
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i anlatırken onun 'Çorum'dan çıkıp geldiğini' söyledi.
Baykal, ünlü halk ozanından bazı deyişler de okudu.
CHP lideri Baykal'ın Sivaslılar'ı üzecek gafıydı.
Sağcılar adam öldürür mü hiç?
Eski Başbakan ve Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel..Şimdilerde Güniz Sokak sakini...Demirel'in 12 Eylül öncesi anarşi ortamında söylediği bir söz meşhurdur..
Demirel'in en önemli politik gafı
Eski Başbakan ve Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel..
Şimdilerde Güniz Sokak sakini...
Demirel'in 12 Eylül öncesi anarşi ortamında söylediği bir söz meşhurdur;
"Bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz..."
Bu söz Demirel'in yıllarca peşinden koştu geldi...
Ispartalı çoban Sülü'yü eleştirmek isteyenler, siyasi açıdan vurmak isteyenlerin bir kısmı hep bu cümlesini kullandı..
Hele hele de gazeteciler...
Ve bu cümle Demirel açısından hep 'politik gaflar zincirinin en zayıf halkası' olarak nitelendirildi..
Seferiyim o yüzden su içtim...
12 Eylül İhtilalinin ilk dönemleri..Kenan Evren Paşa, darbenin gerekçelerini ve meşruiyetini anlatmak için il il geziyor..Mitingler düzenliyor..Mitinglere onbinlerce kişi katılıyor..Netekim Paşa ve Konsey arkadaşlarına ilgi oldukça büyük..
Netekim Paşa'nın marifetleri
12 Eylül İhtilalinin ilk dönemleri..
Kenan Evren Paşa, darbenin gerekçelerini ve meşruiyetini anlatmak için il il geziyor..
Mitingler düzenliyor..
Mitinglere onbinlerce kişi katılıyor..
Netekim Paşa ve Konsey arkadaşlarına ilgi oldukça büyük..
İşte bu mitinglerden biri de Erzurum..
Dadaşlar Cumhuriyet alanını tıka basa dolduruyor..
Ve Kenan Paşa konuşmaya başlıyor...
Konuşmasının bir yerinde ağzı kuruyan Paşa dolu bardaktan su içiyor..
İşte o anda ne oluyorsa oluyor..
Alandan bir anda ıslıklar yükseliyor..
Destek değil protesto ıslıkları..
Bu da nereden çıktı dercesine konsey üyeleri birbirine bakarken, Netekim Paşa son anda
olayı farkediyor..
Aylardan Ramazan, oruç ayı..
Ve burası Erzurum...
Muhafazakarlığıyla bilinen bir kent...
Ve Netekim Paşa'mızın ağzından çıkan cümle;
"Sevgili vatandaşlarım ben bilyorsunuz seferiyim. Bu sebeple su içtim..."
George Bush'un gafları
Amerika Birleşik devleti Başkanı George Bush'da bir gaf ustasıdır. İşte Bush'un gaflarından seçmeler...
Büyük devletin gafı da büyük olur
''Karım Laura ile birimiz diğeri için mutlu bir yıl geçirdik.''
''Eğer işten çıkarıldıysanız yüzde 100 işsizsiniz demektir.''
''Bizim üçüncü önceliğimiz eğitime birinci önceliği vermektir.''
''Bu perşembe günü Reagan havalimanının uçakları ve gişeleri havalanacaklardır.''
''Bu sizin paranız. Bunu kazanmak için para ödediniz.''
''Eğer hiçbir konuda tavır alamıyorsanız, hiçbir konuda tavır alamıyorsunuz demektir.''
''Görebildiğinizi düşündüğünüz şeylerin görünmeyen yanlarını göremezsiniz.''
''İnsanlar bekliyor ki, biz başarısız olalım. Biz onların bu beklentilerinin ötesine geçmek zorundayız.''
''Ulusumuz birleşmek için birleşmek zorundadır.''
''Bu seçimi kazanıp kazanmayacağımı bilmiyorum. Sanıyorum ki kazanacağım ve başkanlık görevine hazırım. Eğer hazır değilsem o da sizin şansınız.''
''Başkan yardımcısına ilettiğim özel bir notun havayoluyla dağıtılmasından dolayı çok üzgünüm.''
''Tahminlerimiz tahmin edilenin ötesine geçecek.''
''Vergilerin düşürülmesine inanmamın nedeni her şeyden önce ona inanmamdır.''
''Bütçenin fazla vermesi, fazla bir para olduğunu gösterir. Fazla para olmasa bütçe fazla vermezdi.''
''Benim için en önemli olan şey en önemli şeyin ne olduğunu hatırlamamdır.''
''...Sonra köpeğimi gezdirmeye çıktım. Yürüdüm, yürüdüm... Ve bir sürü şey yapabileceğimi düşündüm. Ne olduklarını şimdi hatırlamıyorum ama bu açıklamalarım işte o, orada aklıma geldi.''
''Her Amerikalının şunu bilmesini isterim ki, aldığım kararlardan ben sorumluyum ve siz de en az benim kadar sorumlusunuz.''
''Size burada konuşulanları dinleyeceğimi vaat ediyorum, hatta burda olmasam bile.''
Nasıl şuurlu müslüman yapılır?
Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, nğktedar sözleriyle de hala kendinden söz ettirmektedir. İşte Erbakan Hoca'dan şuurlu müslüman olmanın seyr-i sülükü.
"saadet partisi bir fabrikadır. müslüman'ı alır şuurlu müslüman yapar. nasıl şuurlu müslüman yapıyor? alıyor müslüman'ı başına üç tane çivi çakıyor. bir tanesi cihat çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi, üçüncüsü de milli gazete çivisi. bir insanın başına cihat çivisi, haftalık toplantı çivisi, milli gazete çivisi çakılmışsa bu insan artık şuurlu müslüman olmuştur..."
Füzelerin üzerine oturamazsınız
Politik gaflar bitmez..Hemen her siyasinin konuşması sırasında yaptığı siyasi gaflar vardır..Bunlardan biri de CHP lideri Deniz Baykal.
Deniz Baykal ve füzeleri
Baykal esasen konuşmalarına dikkat eden, Türkçe'yi güzel kulllanmaya çaba gösteren bir lider. Ama dedik ya; dilin kemiği yok ve söz ağızdan bir kere çıkıyor.
Bu da öyle oldu..
CHP lideri Deniz Baykal'ın ağzından bir çırpıda çıkıverdi. Ne mi?
İşte bu cümle...
"Füzelerle savaş kazanabilirsiniz, ama füzelerin üzerine oturamazsınız "
Bitmez Tansu hanımın gafları
Sakarya ve ilçelerinde iki günlük geziye çıkan eski Başbakan ve eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, gaf üstüne gaf yaptı.
Ne gaflar yaptı ki, tekrarı geldi
Sakarya ve ilçelerinde iki günlük geziye çıkan eski Başbakan ve eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, gaf üstüne gaf yaptı.
Kocaalililer'e "karaalililer" diyen Çiller, camiden "sela" okunurken de "ezan okunuyor" dedi.
Tansu Çiller, "her türlü gericiliğe karşı çıkacağız" diyeceği yerde "sahip çıkacağız" dedi.
Naber lan Mustafa?
Şişli Belediye bşkanı Mustafa Sarıgül, bir sabah programına katılıyor? Ancak sunucu Seda Sayan olunca kendisini tanıtmakta biraz güçlük çekiyor...
Seda Sayan'ın büyük gafı
Seda Sayan : Aloooo kiminle görüşüyoruz ?
Telefondaki adam: Mustafa
Seda Sayan : Naber lan Mustafa , bizi nereden ariyorsun
Telefondaki adam : Şişli
Seda Sayan : Ne iş yapıyorsun lan mustafa ?
Telefondaki adam : Belediye başkanı![Hahaha :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Tansu Hanım Yalova'da
Gaflarıyla ünlü eski başbakan Tansu Çiller Yalova'da, Yalova'nın 77. il olacağını müjdelemeye çalışıyor. Ama pek de başarılı olamıyor.
Sizi il yapayım mı?
Tansu Çiller: Yedi yedi daha ne edeerr?
Kalabalik: Ondöört
Tansu Çiller: Haayyııırr. . Yedi yedi daha ne edeeer?
Kalabalık: Kırkdokuuzz
Tansu Çiller: Haayııırr. . Bugün günlerden neee?
Kalabalık: Cumartesiiii
Tansu Çiller: Haayııırr. . Bugün ayın kaçııı?
Kalabalik: Yedisiii
Tansu Çiller: Aylardan neee?
Kalabalık: Temmuuuuzz
Kalabalik: ? ? ?
Coşkun'un siyasi gafı
Kadınlara yılın 365 günü değer verdiklerin belirten Çoşkun, Avrupa Birliği raporlarının Türkiye'de kadın haklarına uyulmadığını öne sürdüğünü hatırlatarak şu fıkrayı anlattı:
Erzurumlu ağaların ilginç tutumu
Kadınlara yılın 365 günü değer verdiklerin belirten Çoşkun, Avrupa Birliği raporlarının Türkiye'de kadın haklarına uyulmadığını öne sürdüğünü hatırlatarak şu fıkrayı anlattı:
"Yabancı bir grup Erzurum'a gitmiş. Burada erkeklerin kadınlara verdiği değeri görünce çok şaşırmış. Anadolu'nun bir çok yerinde kadınlar bağda, bahçede, tarlada ellerinde kazma, küreklerle gezerken, erkeklerde ağızlarında sigara tütürüyorlarmış, ancak Erzurum'da bunun tam tersi görüntüler varmış. Kadınlar önde yürürken, erkekler kazma küreği sırtlanmış arkadan geliyorlarmış. Yabancı grup, Erzurumlu ağalara bunun nedenin sormuş. Ağalar; 'PKK mayın döşemiş de kadınları o yüzden öne sürüyorlar' diye yanıt vermiş."
DYP'nin bir kesimi tarafından hala partinin başına dönmesi arzu edilen eski Başbakan ve eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in gafları bitmez. Çiller bir Karadeniz gezisi sırasında Trabzon'a yönelik neler söylemişti? İşte cevabı..
Eski Başbakan'ın bir gafı
DYP'nin bir kesimi tarafından hala partinin başına dönmesi arzu edilen eski Başbakan ve eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in gafları bitmez...
Bir Karadeniz gezisinde, “Bu bacınız Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapacak' demişti..
Yine seçim öncesinde Samsun'a giden Tansu Çiller bu kez Samsunlulara seslenmişti: 'Samsun'u il yapalım mı?'
Çiller, postacıları selamlarken de farklı bir dil kullanmıştı:
'Merhaba asker'
'Sekiz yıl Özal'a verdiniz'
Eski Başbakan Tansu Çiller, gaf yapmak konusunda tartışmasız liderdir. İşte o gaflardan biri:
Tansu Çiller'in bir gafı
Seçimler öncesinde oy toplamak amacıyla şehir şehir dolaşarak, partisinin düzenlediği mitinglere katılan Çiller, yorgun düşmüş olmalı ki, bakın nasıl sesleniyor vatandaşlara
“Sekiz yıl Özal’a verdiniz, onun iki yılını ananıza verin, o zaman Türkiye şahlanır...”
Deniz Baykal da gaf yapar
"Aşık Veysel'i Anma Gecesi"ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivaslılar'ı üzecek bir gaf yaptı. Baykal, ünlü halk ozanımızdan dörtlükler de okudu. İşte duyunca 'Deniz Baykal'ında dili sürçer' dedirten cümle.
Aşık Veysel nereli?
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i anlatırken onun 'Çorum'dan çıkıp geldiğini' söyledi.
Baykal, ünlü halk ozanından bazı deyişler de okudu.
CHP lideri Baykal'ın Sivaslılar'ı üzecek gafıydı.
Sağcılar adam öldürür mü hiç?
Eski Başbakan ve Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel..Şimdilerde Güniz Sokak sakini...Demirel'in 12 Eylül öncesi anarşi ortamında söylediği bir söz meşhurdur..
Demirel'in en önemli politik gafı
Eski Başbakan ve Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel..
Şimdilerde Güniz Sokak sakini...
Demirel'in 12 Eylül öncesi anarşi ortamında söylediği bir söz meşhurdur;
"Bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz..."
Bu söz Demirel'in yıllarca peşinden koştu geldi...
Ispartalı çoban Sülü'yü eleştirmek isteyenler, siyasi açıdan vurmak isteyenlerin bir kısmı hep bu cümlesini kullandı..
Hele hele de gazeteciler...
Ve bu cümle Demirel açısından hep 'politik gaflar zincirinin en zayıf halkası' olarak nitelendirildi..
Seferiyim o yüzden su içtim...
12 Eylül İhtilalinin ilk dönemleri..Kenan Evren Paşa, darbenin gerekçelerini ve meşruiyetini anlatmak için il il geziyor..Mitingler düzenliyor..Mitinglere onbinlerce kişi katılıyor..Netekim Paşa ve Konsey arkadaşlarına ilgi oldukça büyük..
Netekim Paşa'nın marifetleri
12 Eylül İhtilalinin ilk dönemleri..
Kenan Evren Paşa, darbenin gerekçelerini ve meşruiyetini anlatmak için il il geziyor..
Mitingler düzenliyor..
Mitinglere onbinlerce kişi katılıyor..
Netekim Paşa ve Konsey arkadaşlarına ilgi oldukça büyük..
İşte bu mitinglerden biri de Erzurum..
Dadaşlar Cumhuriyet alanını tıka basa dolduruyor..
Ve Kenan Paşa konuşmaya başlıyor...
Konuşmasının bir yerinde ağzı kuruyan Paşa dolu bardaktan su içiyor..
İşte o anda ne oluyorsa oluyor..
Alandan bir anda ıslıklar yükseliyor..
Destek değil protesto ıslıkları..
Bu da nereden çıktı dercesine konsey üyeleri birbirine bakarken, Netekim Paşa son anda
olayı farkediyor..
Aylardan Ramazan, oruç ayı..
Ve burası Erzurum...
Muhafazakarlığıyla bilinen bir kent...
Ve Netekim Paşa'mızın ağzından çıkan cümle;
"Sevgili vatandaşlarım ben bilyorsunuz seferiyim. Bu sebeple su içtim..."
George Bush'un gafları
Amerika Birleşik devleti Başkanı George Bush'da bir gaf ustasıdır. İşte Bush'un gaflarından seçmeler...
Büyük devletin gafı da büyük olur
''Karım Laura ile birimiz diğeri için mutlu bir yıl geçirdik.''
''Eğer işten çıkarıldıysanız yüzde 100 işsizsiniz demektir.''
''Bizim üçüncü önceliğimiz eğitime birinci önceliği vermektir.''
''Bu perşembe günü Reagan havalimanının uçakları ve gişeleri havalanacaklardır.''
''Bu sizin paranız. Bunu kazanmak için para ödediniz.''
''Eğer hiçbir konuda tavır alamıyorsanız, hiçbir konuda tavır alamıyorsunuz demektir.''
''Görebildiğinizi düşündüğünüz şeylerin görünmeyen yanlarını göremezsiniz.''
''İnsanlar bekliyor ki, biz başarısız olalım. Biz onların bu beklentilerinin ötesine geçmek zorundayız.''
''Ulusumuz birleşmek için birleşmek zorundadır.''
''Bu seçimi kazanıp kazanmayacağımı bilmiyorum. Sanıyorum ki kazanacağım ve başkanlık görevine hazırım. Eğer hazır değilsem o da sizin şansınız.''
''Başkan yardımcısına ilettiğim özel bir notun havayoluyla dağıtılmasından dolayı çok üzgünüm.''
''Tahminlerimiz tahmin edilenin ötesine geçecek.''
''Vergilerin düşürülmesine inanmamın nedeni her şeyden önce ona inanmamdır.''
''Bütçenin fazla vermesi, fazla bir para olduğunu gösterir. Fazla para olmasa bütçe fazla vermezdi.''
''Benim için en önemli olan şey en önemli şeyin ne olduğunu hatırlamamdır.''
''...Sonra köpeğimi gezdirmeye çıktım. Yürüdüm, yürüdüm... Ve bir sürü şey yapabileceğimi düşündüm. Ne olduklarını şimdi hatırlamıyorum ama bu açıklamalarım işte o, orada aklıma geldi.''
''Her Amerikalının şunu bilmesini isterim ki, aldığım kararlardan ben sorumluyum ve siz de en az benim kadar sorumlusunuz.''
''Size burada konuşulanları dinleyeceğimi vaat ediyorum, hatta burda olmasam bile.''
Nasıl şuurlu müslüman yapılır?
Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, nğktedar sözleriyle de hala kendinden söz ettirmektedir. İşte Erbakan Hoca'dan şuurlu müslüman olmanın seyr-i sülükü.
"saadet partisi bir fabrikadır. müslüman'ı alır şuurlu müslüman yapar. nasıl şuurlu müslüman yapıyor? alıyor müslüman'ı başına üç tane çivi çakıyor. bir tanesi cihat çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi, üçüncüsü de milli gazete çivisi. bir insanın başına cihat çivisi, haftalık toplantı çivisi, milli gazete çivisi çakılmışsa bu insan artık şuurlu müslüman olmuştur..."
Füzelerin üzerine oturamazsınız
Politik gaflar bitmez..Hemen her siyasinin konuşması sırasında yaptığı siyasi gaflar vardır..Bunlardan biri de CHP lideri Deniz Baykal.
Deniz Baykal ve füzeleri
Baykal esasen konuşmalarına dikkat eden, Türkçe'yi güzel kulllanmaya çaba gösteren bir lider. Ama dedik ya; dilin kemiği yok ve söz ağızdan bir kere çıkıyor.
Bu da öyle oldu..
CHP lideri Deniz Baykal'ın ağzından bir çırpıda çıkıverdi. Ne mi?
İşte bu cümle...
"Füzelerle savaş kazanabilirsiniz, ama füzelerin üzerine oturamazsınız "
Bitmez Tansu hanımın gafları
Ne gaflar yaptı ki, tekrarı geldi
Kocaalililer'e "karaalililer" diyen Çiller, camiden "sela" okunurken de "ezan okunuyor" dedi.
Tansu Çiller, "her türlü gericiliğe karşı çıkacağız" diyeceği yerde "sahip çıkacağız" dedi.
Naber lan Mustafa?
Şişli Belediye bşkanı Mustafa Sarıgül, bir sabah programına katılıyor? Ancak sunucu Seda Sayan olunca kendisini tanıtmakta biraz güçlük çekiyor...
Seda Sayan'ın büyük gafı
Seda Sayan : Aloooo kiminle görüşüyoruz ?
Telefondaki adam: Mustafa
Seda Sayan : Naber lan Mustafa , bizi nereden ariyorsun
Telefondaki adam : Şişli
Seda Sayan : Ne iş yapıyorsun lan mustafa ?
Telefondaki adam : Belediye başkanı
![Hahaha :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Tansu Hanım Yalova'da
Gaflarıyla ünlü eski başbakan Tansu Çiller Yalova'da, Yalova'nın 77. il olacağını müjdelemeye çalışıyor. Ama pek de başarılı olamıyor.
Sizi il yapayım mı?
Kalabalik: Ondöört
Tansu Çiller: Haayyııırr. . Yedi yedi daha ne edeeer?
Kalabalık: Kırkdokuuzz
Tansu Çiller: Haayııırr. . Bugün günlerden neee?
Kalabalık: Cumartesiiii
Tansu Çiller: Haayııırr. . Bugün ayın kaçııı?
Kalabalik: Yedisiii
Tansu Çiller: Aylardan neee?
Kalabalık: Temmuuuuzz
Kalabalik: ? ? ?
Coşkun'un siyasi gafı
Erzurumlu ağaların ilginç tutumu
"Yabancı bir grup Erzurum'a gitmiş. Burada erkeklerin kadınlara verdiği değeri görünce çok şaşırmış. Anadolu'nun bir çok yerinde kadınlar bağda, bahçede, tarlada ellerinde kazma, küreklerle gezerken, erkeklerde ağızlarında sigara tütürüyorlarmış, ancak Erzurum'da bunun tam tersi görüntüler varmış. Kadınlar önde yürürken, erkekler kazma küreği sırtlanmış arkadan geliyorlarmış. Yabancı grup, Erzurumlu ağalara bunun nedenin sormuş. Ağalar; 'PKK mayın döşemiş de kadınları o yüzden öne sürüyorlar' diye yanıt vermiş."