Şnorkel Ne İşe Yarar-nasıl kullanılır

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
OdozNqj.webp

Pozisyon ve Kullanım


Şnorkeli dalış maskenizin sol kısmındaki tutma yerini – şnorkeli kayışa bağlayan—borudan uzaklaştırıp maskenin kayışına bağlayarak takın. Şnorkel hemen sol kulağınızın önünde olmalı ve tutucusu da borunun tam ortasında yer almalıdır. Maskeyi takın, şnorkelin ağızlığınızı ağzınıza koyun, ağızlığı ısırın ve esnek ağızlığın etrafını dudaklarınızla sarın; kafanızı suya sokun. Şnorkel borusunu ayarlayın. Suyun yüzeyini aşmalı ve ağzınıza iyice oturmalıdır.

Görüş ve Su Püskürtme

Maskenizi takın; şnorkeli sıkıca tutacağınız ve dudaklarınızla iyice kapatabileceğiniz bir pozisyona ayarlayın ve suya dalın. Şnorkelin ucu su yüzeyinin üzerindeyken suyu rahat bir şekilde görebileceğiniz şekilde kafanıza pozisyon verin. Eğer su şnorkelinizin borusuna girerse, boruyu sert bir şekilde üfleyin. Çıkarılan havanın etkisiyle borudaki su çıkacak ve dışarıya püskürecektir. Boruda su olmadığını anlamak için hafifçe nefes alın ve daha sonra normal nefes alış verişinize geri dönün.

Tadını Çıkarın

Şnorkelle yüzmek genelde sığ sularda süzülerek veya ilginç su altı alanların olduğu bölgelerde yapılmaktadır. Etkili bir şekilde yüzebilmek ve suda rahat ve pürüzsüzce dolanabilmek için bir çift palete ihtiyacınız olmaktadır. Ayağınızı su yüzeyinin altında tuttuğunuz sürece ayak çırpma hareketi hem kolay hem de az enerji harcatan bir manevradır. Kollarınız vücudunuza bir balık gibi yakın olmalıdır ya da ellerinizi ileriye açarak daha çok çekim kuvveti yaratabilir ancak daha çok enerji harcarsınız. Bir balığı veya oluşumu daha yakından görmek için dibe dalın suyun içerisinde olduğunuz süre boyunca nefesinizi tutun.

alıntı
 
Şnorkel Nasıl Kullanılır?

Havuzda veya denizde küçük dalışlarda kullanılan şnorkel nasıl kullanılmalıdır, nelere dikkat etmek gerekir?

Yaz aylarında havuzun veya denizin tadını çıkarabilmek için birçok eğlence aracı ve dalış ekipmanları bulunur. Bu aktiviteler yapılırsa tatil tam anlamıyla bir eğlenceye dönüşmüş olur. Bu aletlerden biri de kısa mesafeli dalışlarda kullanılan şnorkeldir. Şnorkel, borusu yoluyla su dışındaki havayı su içindeki kişilere ileten araçtır. Şnorkeller deniz gözlüğü ile birlikte kullanılır. Bunun dışında profesyonel yüzücüler için olan modelleri de mevcuttur. Şnorkeli alırken aldığınız ürünün sağlam olup olmadığını test edin. Şnorkelin maskeye bağlanma aparatı olması gerekir. Şnorkeli kullanmadan bir test de yapabilirsiniz.

Şnorkelin ağızlık kısmı ve üstünde hava girişini sağlayan bölümler bulunur. Deniz gözlüğünüzü taktıktan sonra şnorkelin ağızlık bölümünü iyice ağzınıza yerleştirin. Tüm ekipmanlar hazır olmadan dalış yapmamalısınız. Ekipmanlar hazırsa şnorkelin üst kısmı dışarıda kalacak şekilde dalış yapın ve nefes almaya başlayın. Yapacağınız dalış şnorkelin borusu ile orantılı olmalıdır. Şnorkeli deniz altı güzelliklerin uzun süre seyretmede bir araç olarak kullanabilirsiniz. Şnorkele dolan suyu aralıklar ile püskürtmelisiniz. Daha derine dalış yapmak istiyorsanız dalış tüpleri şnorkel görevi görecektir. Şnorkelinizi kullanım sonrasında kurutmanız gerekmektedir. Yaz aylarında bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Şnorkel kullanımı denizden veya havuzdan daha fazla zevk almanızı sağlar. Havuzlarda su altı oyunları, denizlerde ise deniz altı güzellerini keşfedebilirsiniz. Şnorkel sizi uzun bir süre deniz altında tutsa da kısa aralıklar ile şnorkelinizi çıkararak yüzeyden hava almalısınız. Şnorkelinizden yeterli havayı almadığınızı düşünüyorsanız sağlık açısından kesinlikle değiştirilmesi gerekir. Aldığınız hava sizi su altında tutuyor ise denizin yer altı güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.
 
Geri
Top