Olay sosyal medyanın bazen bilerek bazen de istemeden yanlış kullanılması, mesela sanalda herkese bir özgüven geliyor birbiri ile ağa babası gibi konuşuyor bu çok başıma geldi. Herhangi bir sayfada bir yorum yazıyor mesela insanlar, kendisinden yaşça büyük babası yaşında adama gelip "çomar, cahil" gibi laflar ediyorlar. Bu olayın ufak bir boyutu, kitlesel boyutu ise sosyal medya üzerinden insanların devlete karşı düşünmeden birleştirilip protesto gösterileri düzenletilmesi. Muhalif biri olarak devletin bazı konulardaki kararlarını ben de desteklemem ama yiğidi öldür hakkını yeme, bazı konularda doğru bir şey yaptılar mı muhalıflar muhaliflik yapıcam diye onun bunun gazına gelerek olayı büyütüyorlar.
Örneğin geçen Katar ile bir anlaşma imzalandı, Katarlı öğrenciler parasını öderlerse Türkiye'de tıp okuyabiliyorlarmış. Vatandaşlar hemen buna karşı çıktı yok biz sınavla girelim onlar elini kolunu sallaya sallaya girsinler falan diye. Halbuki oturup düşünmüyorlar ki paralı eğitim tüm Dünya'da var. ABD'ye gidip de parasını verip üniversite okuyan az insan yok bu ülkede. Hele bir de Ukrayna'da okumak var o en ucuzu, insanlar 4-15k dolar arasında değişen bir meblayı ödeyerek Ukrayna'da tıp okuyorlar, buna eğitim satışı denir.
Demek istediğim sosyal medya aklını kullanmadan her gelen akıntıya kapılıp giden insanlarla dolu, sosyal medyada ben bir şey yazarken 10 defa düşünürken 15 yaşındaki çocuğun biri gelip 35 yaşındaki adama düşüncesini beğenmediği için küfür edebiliyor. Daha konuyla ilgili yazcağım şeyler çok da şimdilik bu kadar