• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Sosyal medyayı ikiye böldü: Siz hangi rengi görüyorsunuz?

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sosyal medya yeni bir renk karmaşası ile çalkalanıyor. Bu karedeki renkleri bazıları Mor ve Turuncu bazıları ise Kırmızı olarak görüyor.

Kuru kafalar

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı bu kare dijital dünyayı ikiye böldü. Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı bu karedeki kurukafaları Mor ve Turuncu bazıları ise Kırmızı olarak görüyor.

Söz konusu karedeki kurukafalar Mor ve Turuncu değil aslında Kırmızı. Zira renk pigmentleri, Munker-White yanılsaması sebebiyle değişiyor.

Bu ayakkabı ne renk? (İşte bilimin yanıtı)

Kimsenin rengi üzerinde uzlaşamadığı elbiseyi eminiz ki hatırlıyorsunuzdur. Zira 2015'te bu elbisenin rengi küresel bir fenomene dönüşmüştü.

Siz hangi rengi görüyorsunuz?

Elbise rengi tartışması geride kalsa da bir spor ayakkabı renk tartışmasının fitilini tekrar ateşledi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, yeni aldığı ayakkabıyı paylaştı. Ayakkabının rengini herkesin farklı farklı görmesi sonucu yayılan fotoğrafa birçok yorum yapılıyor.

Peki neden aynı cisme bakıp farklı renkler görüyoruz? İşte bilim insanlarının cevabı.

Siz hangi rengi görüyorsunuz?

New York University (NYU) tarafından yapılan araştırmaya ile bunun nedeni netlik kazanmıştı.

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan NYU'da görev alan bir grup neuro-bilimci, bazı cisimlerin farklı renklerde görünmesini "sirkadiyen ritimler" ile açıklıyor.

Ekip adına açıklamalarda bulunan Dr Wallisch, kişinin vücut saatindeki farklılıkların renkleri ayırt etmekte etkin olduğu bilgisine yer verdi.

Başka bir deyişle güne erken başlayan ve biyolojik saat olarak daha fazla gün ışığına maruz kalan kişiler ile geç başlayanların renk ayrımı farklılık gösterebiliyor.

Söz konusu teoriyi sosyal medyayı ikiye bölen kareyi açıklamak için kullanan Dr Wallisch, erken yatıp, erken kalkan kişilerin daha fazla güneş ışığına maruz kaldığının altını çiziyor.
 
Bu renk karmaşasının nedeninin kişilerin biyolojik saatleri ve güne ne zaman maruz kaldıkları ile ilgili olduğunu belirten NYU'daki bilim insanlarına göre, erken yatan ve erken kalkan kişilerin farklı renkleri görmesi daha olası. Siz hangi renkleri görüyorsunuz? Kendi biyolojik saatlerinizle uyumlu olabilir mi? Ayrıca sizce sosyal medyayı bu tür anketler ve renk tartışmaları mı daha ilgi çekici yapıyor yoksa başka tür içerikler mi? Bu konuda fikirlerinizi paylaşmak ister misiniz?
 
Geri
Top