• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Sümüklü! Yardım et

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bademcik Barış ve Domates Dina, aynı bahçede yetişen ama tamamen zıt karakterli iki arkadaştı. Barış, kabuğunun içinde saklanan, biraz utangaç ve düşünceli bir bademdi. Dina ise, güneşin altında parıldayan, enerjik ve biraz da kendini beğenmiş bir domatesti.

Bir gün, bahçeye yeni gelen bahçıvanın getirdiği büyük bir sulama kabı, Dina’nın dikkatini çekti. Dina, “Barış! Bak ne kadar büyük! İçine girip yüzebiliriz!” diye bağırdı.

Barış, kabuğunun içinden tedirgin bir sesle, “Yüzebilmek mi? Dina, biz sebzeyiz! Suya girersek çürürüz!” diye cevapladı.

Dina, hiç umursamadan, “Öyle deme! Bir macera olacak!” diyerek kabın içine atladı. Birkaç saniye sonra, çığlık atmaya başladı. “Çürümüyorum ama... kayıyorum! Çıkamıyorum!”

Barış, kabuğunun içinden, “Sana demiştim!” diye mırıldandı, ama Dina’nın çığlıkları onu rahat bırakmadı. Derhal bir plan kurması gerekiyordu. Komşu ağaçtaki sincap Sümüklü, olayları izliyordu. Barış, yüksek sesle, “Sümüklü! Yardım et!” diye bağırdı.

Sümüklü, kibirli bir tavırla, “Benim zamandan tasarruf etmem gerek. Ceviz toplamam lazım.” diye karşılık verdi. Ama Dina’nın çığlıkları devam ettiğinden, sonunda dayanamadı ve bir ip kopardı. İpi, Dina'nın uzanabileceği yere attı.

Dina, zor da olsa ipi yakaladı ve kendini çekti. Islak ve çamurlu bir halde, “Kurtuldum!” diye sevindi. Barış, içinden, “Sümüklü sayesinde kurtuldun.” diye düşündü.

Dina ise Sümüklü’ye teşekkür etmeyi bile düşünmedi. Yeni bir fikir bulmuştu. “Barış, bak! Sulama kabını kaydırarak salıncak yapabiliriz!” dedi.

Barış, gözlerini devirdi. “Salıncak mı? Dina, biz kırılganız! Düşersek paramparça oluruz!”

Dina, “Öyle deme! Bir deneyelim!” diye ısrar etti ve Barış’ı da zorlayarak kabı iterek salıncak yapmaya başladı. Başlarda her şey yolunda gitti, fakat Dina daha fazla ileri gitmek isteyince sulama kabı dengesi bozuldu ve devrildi. Dina ve Barış, çamur içinde birbirlerine yapışmış halde yere düştüler.

Bu defa Barış, Dina’ya yardım etti ve ikisi de birbirlerini temizlediler. O gün, çok eğlendiklerini fark ettiler. Biraz sırılsıklam, biraz çamurlu, ama çok mutluydular. O günden sonra, Dina biraz daha dikkatli, Barış ise biraz daha maceracı oldu. Ve en önemlisi, birbirlerine olan saygıları ve arkadaşlıkları daha da güçlendi. Bahçedeki diğer sebzeler ise, Bademcik Barış ve Domates Dina'nın komik maceralarını uzun süre konuştular.

Geri