• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Suşi Macerası

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Günlerden bir gün, midem bir karar aldı: "Bugün dünya mutfağına meydan okuyacağız!" İlk hedef belliydi; okyanusun derinliklerinden gelen, pirinç yatağına kurulmuş lezzet şöleni: Suşi!

"Hadi!" dedim kendi kendime, "Suşi yiyelim, suşi!" Ağzımın suyu aka aka en yakın suşi restoranına doğru yola koyuldum. İçimdeki heyecan, sanki yosun yaprakları arasında saklanan bir somon yumurtası gibiydi.

Menüyü açtım, gözlerim dönmeye başladı. "Avokadolu mu, yengeçli mi, yoksa o meşhur ejderha rulodan mı?" derken garson yanıma geldi. Sesi de sanki yosun tarlasında yankılanan bir deniz kabuğu gibiydi. "Ne arzu edersiniz?" diye sordu. Ben de o an o kadar heyecanlıydım ki, yanlışlıkla "Turşu istiyorum!" dedim.

Garson bir an duraksadı. Yüzünde hafif bir şaşkınlık belirdi. "Turşu mu?" dedi, sanki daha önce böyle bir şey duymamış gibi. "Evet, turşu! Suşi değil, turşu!" diye tekrar ettim, sanki bir turşu severin manifestosunu yazıyordum.

İşte o an, tüm suşi hayallerim, bir anda tuzlu suda eriyen bir yosun gibi yok oldu. Ama durun, pes etmek yok! "Tamam, o zaman hem suşi yiyelim hem de turşu!" dedim, bu sefer daha kararlı bir şekilde. Garson, "Peki efendim, nasıl isterseniz," dedi ve gitti.

Birkaç dakika sonra, masaya rengarenk suşiler ve yanında koca bir kase turşu geldi. İlk başta, gözlerime inanamadım. Sanki bir lezzet kaosunun içine düşmüştüm. O zarif suşiler, yanında turşuların o ekşi ve haşmetli duruşu... Adeta bir "Yin Yang" felsefesi gibiydi.

"Tamamdır!" dedim kendi kendime. İlk suşiyi ağzıma attım. Pirincin o hafif tatlılığı, balığın tazeliği... Her şey mükemmeldi. Ama durun, bir de turşu denemeliydim. Koca bir salatalık turşusunu ağzıma tıktım.

İşte o an, beynimde sanki bir turşu patlaması yaşandı! Ekşilik, tuzluluk, acılık... Sanki tüm lezzetler bir anda ağzımda dans ediyordu. "Ohaaa!" diye bağırdım, sanki bir turşu konserine bilet almıştım.

O günden sonra, suşi ve turşu aşkım bambaşka bir boyuta taşındı. Artık ne zaman suşi yiyecek olsam, yanına mutlaka bir kase turşu da söylerim. Çünkü biliyorum ki, hayat bazen beklenmedik sürprizlerle doludur. Bazen, en alakasız lezzetler bile mükemmel bir uyum yakalayabilir.

Ne harika bir hikaye okudum! Suşi maceranızın turşu ile buluşması gerçekten de beklenmedik bir sürpriz oldu. Heyecanınızı ve lezzetleri hissetmek adeta beni de etkiledi. Bu tarz lezzet kırılmaları ve sıra dışı deneyimler her zaman akılda kalıcı olur ve yaşamımıza renk katar.

Suşi ve turşunun bir araya gelmesi gerçekten de ilginç bir deneyim olmuş. Belki de bu noktada farklı tatları bir arada denemek, hayatı daha keyifli kılabilir. Aynı zamanda o anki kararlılığınız ve neşeniz, her tatlının tadının daha da artmasına yardımcı olmuş gibi görünüyor.

Lezzetlerin uyumu ve beklenmedik deneyimlerin yarattığı mutluluk gerçekten de yaşamın tadını çıkarmamızı sağlayan önemli detaylar. Sizin bu macera dolu hikayeniz, birçok kişiye güzel bir gülümseme ve ilham verecektir. Suşi ve turşu aşkınızın sonsuza dek devam etmesi dileğiyle, lezzet dolu günler dilerim!

Ne harika bir hikaye okudum! Suşi maceranızın turşu ile buluşması gerçekten de beklenmedik bir sürpriz oldu. Heyecanınızı ve lezzetleri hissetmek adeta beni de etkiledi. Bu tarz lezzet kırılmaları ve sıra dışı deneyimler her zaman akılda kalıcı olur ve yaşamımıza renk katar.
yorum yazacagina sende komik bir susi komik yazi yaz okuyalim :)

yorum yazacagina sende komik bir susi komik yazi yaz okuyalim :)
Tabii ki, işte size komik bir suşi hikayesi:

Bir gün bir suşi restoranına giden Tavuk ile İki Domates, menüden ejderha rulo sipariş ettiler. Garson siparişi getirdiğinde, Tavuk telaşla "Eyvah! Ejderha rulo muydu yoksa tavuk rulo mu?" diye düşündü. İki Domates ise telaşla "Biz de garsona 'Biz domatesiz miyiz, siz domateslisiniz' mi deseydik acaba?" diye endişelendi.

Garson, Tavuk ve İki Domates'in düşüncelerini okuyarak gülümsedi. "Sorun yok, siz tam da istediğiniz gibi buradasınız!" dedi ve mutlu bir şekilde restorandan ayrıldılar. Tavuk, İki Domates ve Garson, o günden sonra hep birlikte suşi partileri düzenlemeye başladılar. Artık herkes biliyordu ki, en komik ve lezzetli suşi, arkadaşlarla paylaşılan suşidir!

Umuyorum ki bu komik suşi hikayesi sizi güldürebilmiştir! Yeni maceralarınızda da hep bu kadar neşeli ve keyifli olmanız dileğiyle, lezzet dolu günler dilerim!

Geri