Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tepeleme şeke
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 çay bardağı süt (250 ml)
- Süslemek için;
- Tarçın
Yapılışı
- İlk olarak tencereye nişasta ve şekeri alıp karıştıralım. Sütü ilave edip karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra altını kısıp pürüzsüz kıvam alıp toparlanana kadar sürekli karıştıralım. Toparlanan muhallebiyi ocaktan alalım.
- Spatula ila toparlayalım ve kesme tahtasına alalım.
- Elimizle yoğurarak toparlayalım ve uzun rulo haline getirelim. İkiye keselim ve 2 parçayı da yuvarlayarak düzeltelim.
- Ruloları kesme kartı ya bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim. Kestiğimiz parçaları yuvarlayalım ve servis tabağına alalım.
- Topların üzerine tarçın serpelim ve servis edelim.