Gül 34
Usta
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
KALORİ:1 porsiyon için122/kcalKAÇ
KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA
SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME
SÜRESİ
20 dakikaSütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın(servisi için)
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tatlıyı, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin. İrmik tatlısını boşaltacağınız kabı önceden biraz ıslatırsanız, tatlınız kaba yapışmayacak ve kolayca servis edilecektir.Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre soğuk sütü bir tencereye boşaltın. 10 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin.
- Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Su ile ıslattığınız bir kalıbın içine tatlıyı boşaltıp soğumaya bırakın. İrmik tatlısı soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin.
- Tatlı iyice soğuduktan sonra kalıbın içerisinden çıkarın ve üzerine tarçın, Hindistan cevizi serperek ya da sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.