Tantuni Mersin yöresine ait bir et yemeği
Tantuni Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
2 adet domates
1 adet soğan
maydanoz
kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak
Tantuni Tarifi
Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz.
Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz. Ve tantunimiz hazır oluyor.
LAVAŞ EKMEĞİ
Malzemeler:
2 bardak un
1/2 paket instant maya
tuz
yeterince ılık su
Yapılışı:
Malzemelerden hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
Yumurta büyüklüğünde beze alıp unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açalım hepsini.
Teflon tavada pişirelim arkalı önlü ve tabağa alalım üzerini tabakla kapatalım kurumaması için.
Bütün lavaşları pişirdikten sonra tantuni,sumaklı soğan ve turşuyla dürüm yapalım.
Afiyet olsun...