Tart Hamuru Süslemeleri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
TART HAMURU SÜSLEMELERİ

Kalem tırtıl:
Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine uçları dışarı gelecek şekilde hamurunuzu yayın. Bir mutfak bıçağı yardımıyla hamurun kenarlarına 1 cm uzunluğunda verev şeklinde ve birbirine paralel kesikler atın.

Küçük burgu:
Hamuru tart kalıbına yaydın. Kenarları dışarı çıkmayacak şekilde dolgun yuvarlak bırakın. İki parmağınızı hafif aralık bırakarak ve kek kalıbını çevirerek hamura parmaklarınızla eğimli olarak bastırın.

Fiyonk kenar:
1 Kenarları yuvarlatılmış bir tart kalıbının içine kenarlardan bir buçuk santimetre taşacak şekilde hamuru yayın. Mutfak makası ile birbirine eşit uzaklıkta şeritler kesin. 2 Son olarak kestiğiniz şeritlerden birini içeri doğru kıvırın diğerini dışarı bırakın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.

Dalgalı kenar:
Hamuru tart kalıbının içine uçları biraz dışarı gelecek şekilde yayın. Hamurun kenarlarını parmak uçlarıyla itip çekerek dalgalar oluşturun. Kıvrımların üzerine bir tatlı kaşığının ucuyla hafifçe bastırın.

Taç yapraklar:
Hamuru tart kalıbına yayın. Kalıbı çevirirken işaret parmağınızla hamuru içeriden iterken öbür elin baş ve orta parmağı yardımıyla daişaret parmağınız etrafındaki hamuru dışarı çekin.
 
Geri
Top