Bir tencereye sütünüzü alın. Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika kaynatın. Kaynatırken ara ara karıştırarak ve yukarıdan aşağıya boşaltarak sütü havalandırın.
Sütü kaynatırken havalandırma işlemi çok önemli, bu sayede sütün içindeki buhar çıkacak ve taş gibi yoğurduğunuz olacak.
Sütü kaynattıktan sonra eğer sütünüz yağlı sütse üzerinde kaymak oluşacaktır. Oluşan kaymağı sıyırarak alın ve mayalanma ısısına gelene kadar bekletin.
Mayalanma ısısını anlamak için serçe parmağınızı süte daldırın ve sekize kadar sayıp tutun. 8 saniye elinizi sütün içinde tutabiliyorsanız ama aynı zamanda elinizi yakıyorsa süt, mayalanma işlemine hazırdır.
Mayalandırma işlemi için bir kaseye aldığınız yoğurdun üzerine sütünüzden ekleyip iyice karıştırın. Bu sayede iki malzemenin de ısısı eşitlenecek ve birleştiğinde kesilmeyecektir.
Yoğurdu yapacağınız kaplara ısısını eşitlediğiniz yoğurdu alın. Üzerine sütü boşaltıp iyice karışmalarını sağlayın. Daha sonra kapların üzerlerini tamamen kapatmadan delikli bir süzgeç yardımıyla hava aldırarak kapatın.
Bu şekilde ister ılık fırında isterseniz de sıcak bir ortamda mayalanması için 3-4 saat bekletin. Ağzını tam kapatmadan mayalandırmamızın sebebi yoğurtların buharlaşmaya devam ederek sulanmadan taş gibi olmaya devam etmesi.
3-4 saat sonunda mayalanan yoğurdu 10-20 dakika ağzı açık şekilde dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp en az bir gece bekletin.
Taş gibi yoğurdunuz hazır. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.