• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Tatilde'de Nerelere Gitmeli,Nereleri Görüp ,Nerede Ne yemeli..?

RUZG4R

ÖylesinE ♔
V.I.P
Forumumuzun yaş ortalamasına bakınca bir çoğumuz tatilde illaki bir şeyler yapıyoruz..Bizde iz barakan gidip gördüğümüz tatil yerleri ,tarihi eserler,oteller,restoranlar bir başlık altında toplana bilir ..Kimsenin işine yaramazsa benim yarayacağı kesin :))

Nevşehir..Kapadokya
Nevşehir için şuraları gidip görün diye bir sınırlama getirmek haksızlık olur..Her yeri ayrı bir güzellikte mutlaka her yeri görmeye çalışın ürgüp,göreme,avanos benim aklıma ilk gelenler ..

Avanosta çömlek yapın mesela .. Ben yaptım bir bardakdı bardaktan başka her şeye benziyordu ama:D

Tabi bu kadar kirlenmiyorsunuz :)

Ürgüp'te testi kebabı yiyin ve Türk gecesine mutlaka gidin :)

O Ağacın altını ziyaret edin .Manzaraya karşı kavrulmuş kabak çekirdeği yiyin ve şarap için şraap sevmeyenler olabilir bende sevmem ama kapadok'yanın şarabı tatmaya değer :)

Mutlaka ata binin hatta iyi bir binici iseniz kapadokyayı atla gezin :)

Balona binin..tabi benim gibi tembel değilsenin ve sabah 4 de kalkabiliyorsanız :))

Gaziantep
Gaziantep çok fazla gezip görmeye vakit bulamadığım ama ilerde mutlaka tekrar gitmek istediğim bir yer.. Antep deyince akla ilk bakırcılar çarşısı geliyor..Mistik bir ortam bana birazda tuzlu geldi .Ama el emeğine değer galiba :)

Çarşıdan dümdüz ilerlediğiniz zaman bir cafenin olduğu meydan çıkacak karşınıza .Orada nargile ve çay içmenizi tavsiye ederim .Çok başka bir havası var..

Antep'in merkezinde lokantaların oldu bir sokak bulunmakta mezeleri muhteşem .yemekleri harika .Çiğer şiş yemeden dönmeyin :) ve kelle çorbası :)

Yalnız küçük bir uyarı eğer ailenizle gidiyorsanız ve otelde konaklayacaksanız Antep deki otellerin hemen hemen hepsinin altı pavyon :)

Adana

Temmuz ve ağustosta gitmediğiniz taktirde muhteşem şehirlerimizden biri çünkü çokkk sıcak ve insanları da bir o kadar sıcak ve eğlenceli :) Adana'da gidip görmediğim ama adını duyduğum bir çok antik kent var.Tabi birde eski çarşıları ..Köprünün manzarası çok güzel ..

baraj karşı içmek harika :))

Sıcağa iyi gelen tatlı sevmeyenlerin bile büyük bir zevkle yiyeceği garip bir tatlıları var adı gibi ilginç ..Bici ..:)
Hayatımda hiç bu kadar tatlı tüketmedim here lde çünkü tatlı buzdan yapılıyor .

Bir uyarıda buradan gecenin bir yarısı birileri size hadi şırdan yemeye gidelim derse siz bilirsiniz ama iyi düşünün sonra dehşet içinde izleyebilirsiniz :D

Bursa
En çok beğendiğim şehirlerden biri Osmanlı döneminden kalma camiler, küllüyeler ,türbeler özellikle Osman Gazi ve Orhan Gazi nin türbesi ,ulu cami ,eski çarşılar gezip görecek bir çok yer var..

ulucami

Ulu caminin yakınlarında eski antikalar satan bir çarşı var..Oldukca ilginç çünkü osmanlı zamanında kullanılan paraları bile gördüm .Tarihin şehri :)

Ayrıca koza han denen yer benim en çok beğendiğim yerlerden biridir..

Bursaya gitmişken mutlaka iskender kebap ta yemek lazım ..Ayrıca köfteci yusufta köfte yemenizi de tavsiye ederim ..:)

Ve beyler Mintekste çay için :D

Ben Minteksi bilmem :D Ama Cumalıkızık'ta kahvaltıya gidiniz efenim, Mudanya'da sahil turu da hoş olur, ayrıca Uludağ her mevsimde ayrı güzeldir :) Bir de Tophane'den kuşbakışı Bursa izlenebilir :)

Antep'i çok detaylı göremedim ama kapadokya-ürgüp-avanos tarafları cidden harika. Tek pişmanlığım orada balona binmemek oldu.

Ayrıca Adana'da şırdan yiyin efenim, güzeldir :)

Geri