Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir ?

Suskun

V.I.P
V.I.P
tavukcigeri.webp
Malzemeler :

2 lb tavuk cigeri ( cok kucultmeden doğrayın, yıkayın)
1 adet kuru sogan ( dilimlenmis )
1/2 demet maydanos
karabiber
kirmizi biber
kimyon
tuz
kekik
4 yemek kasik zeytinyag​

Yapılışı
Cigerleri cok kucuk olmamak sarti ile dograyın yıkayıp süzgüde bekletin biraz, sonra tencereye yagıı ve soganları koyun, soğanlar pembeleşirken suzgude bekleyen cigerleri de ilave edin, suyunu salip toplamasini bekledikten sonra da baharatlarimi ilave edip, tenceremi silkeleyin, spatula ile karistirinca cigerler nazik dagilabiliyor, en sonda dogranmis maydanozları ilave edip, ocagimi kapatın.
 
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir

Tavuk ciğeri doğrudan kavurularak ya da yemeği yapılarak pişirilir. Her iki şekilde de pişirilen tavuk ciğeri güzel olur. Çoğu zaman tavuk ciğeri yaparken sac üzerinde veya teflon tava içerisinde kavurmayı tercih ederim hafif bir yemek olur.

Ciğeri doğrudan kavururken sadece tava iç yüzeyini yağlarım. Ciğeri kavurduktan sonra sadece tuz serperim başkaca bir malzeme katmam. Bu tarifim tavuk ciğer sote ile ilgilidir. Sultan tavuk ciğeri sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım:

yarım kilo tavuk ciğeri
bir orta boy Soğan
iki orta boy domates
iki sivri biber
yarım çaybardağı zeytinyağı
karabiber
kimyon
tuz

Yapılması:

yağ içinde soğanı kavur
ardından biberleri kavur
ardından domatesleri kavur
ciğeri karabiberi kimyonu tuzu kat
ara sıra karıştırarak
orta ateşte ciğerleri pişir
Tarif bizden yapması sizden hadi kolay gelsin.
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top