Tavuk ve Tilki'nin Şarkı Yarışması Macerası
Bir zamanlar, yemyeşil çayırların, neşeli cıvıltıların olduğu bir köyde, Tavuk ve Tilki adında iki arkadaş yaşarmış. Tavuk, her zaman çok heyecanlı, biraz sakar ve her şeyi şarkıyla anlatmayı seven bir dost canlısıydı. Tilki ise uslu, dikkatli ve müziğe bayılan, ama biraz da çekingen bir kirpiydi.
Bir gün köyün meydanında büyük bir afiş belirdi: "Köyün Şarkı Yarışması!" Tavuk'un gözleri parladı. "Tilki, hemen katılmalıyız!" diye heyecanla bağırdı.Tilki biraz tereddüt etse de arkadaşının coşkusuna dayanamadı ve kabul etti.
İlk problem şarkı seçimiydi. Tavuk, "Kuk-kurikuuu!" diye bağırarak şarkısını bulduğunu iddia etti. Tilki ise daha sakin bir melodi istiyordu. Sonunda, ikisi de kendi tarzlarında şarkılar hazırlamaya karar verdiler. Tavuk, her yeri yumurtalarıyla süsleyerek ve sürekli "Kuk-kurikuuu!" diyerek prova yaparken, Tilki ormanda dolaşıp yaprakların, su damlalarının sesini dinleyerek şarkısına melodi buldu.
Yarışma günü geldi çattı. Sahne rengarenk çiçeklerle süslenmişti ve tüm köy halkı heyecanla onları izlemeye gelmişti. İlk olarak Tavuk sahneye çıktı. Tavuk, sahneye çıkarken heyecandan tökezleyip düştü, ama hemen toparlanıp şarkısına başladı. "Kuk-kurikuuu! Benim adım Tavuk, şarkılarım çok hoş!" diye bağırarak şarkı söylemeye başladı. Sahneye attığı her adımda yumurtaları patlıyor, seyirciler gülmekten kırılıyordu. Tavuk şarkısını bitirdiğinde, sahnede yumurta kabukları ve tüyler uçuşuyordu.
Sıra Tikki'ye geldi. Sahneye yavaşça çıktı, derin bir nefes aldı ve şarkısına başladı. Şarkısı, ormanın sessizliğini, rüzgarın fısıltısını, suyun melodisini anlatıyordu. Tikki'nin sesi o kadar güzeldi ki, tüm seyirciler büyülenmiş gibi dinledi.
Yarışma bittiğinde, jüri üyeleri kararlarını açıklamak için toplandı. Bu arada Tavuk ve Tilki , sahne arkasında sohbet ediyorlardı. Tavuk, Tilki 'nin şarkısına hayran kalmıştı ve Tilkide Tavuk'un eğlenceli performansına gülmekten kendini alamıyordu.
Jüri üyesi Baykuş, kararını açıklamak için sahneye geldi. "Sevgili köy halkı, bu yarışmada hem eğlenceli hem de duygusal performanslar izledik. Tavuk'un enerjisi ve Tikki'nin sesi bizi çok etkiledi. Bu nedenle, bu yılki şarkı yarışmasının kazananı... İKİSİ DE!"
Tüm köy alkışlarla bu kararı kutladı. Tavuk ve Tilki, birbirlerine sarıldılar. Anladılar ki, önemli olan kazanmak değil, dostluk ve müzikle eğlenmekti. O günden sonra, Tavuk ve Tilki köyün en sevilen şarkıcıları oldular ve her zaman birlikte şarkılar söylediler. Tavuk’un komik halleri, Tilki’nin güzel sesi ile birleşince, her konserleri unutulmaz bir şölene dönüştü.
Hikaye burada bitti ama Tavuk’un ve Tilkinin maceraları hala devam ediyor... Belki bir sonraki hikayede, onların yeni maceralarını da dinleriz.
Yarışma günü geldiğinde, köy meydanı cıvıl cıvıl insanlarla dolmuştu. İlk olarak Tilda çıktı sahneye. Tüylerini kabarttı, kanatlarını çırptı ve başladı şarkısına:
"Gıdak gıdak, işte geldim!
Şarkım tüm köye yayıldı!
Yumurtalarım, sabah güneşim,
Herkes bu sesi dinlesin!"
Seyirciler, özellikle de civcivler, Tilda'yı büyük bir coşkuyla alkışladılar. Sıra Fikri'ye geldiğinde, sahneye yavaşça ve şüpheli bir gülümsemeyle çıktı. Ağzını açtı ve başladı şarkısına:
"Uuuu, uluuu! Orman benim evim!
Kurnazlık şarkım, herkesi eğlendirin!
Tavukları kovaladım, peynirleri yedim,
Uuuu, uluuu, işte benim sesim!"
Seyirciler biraz şaşkın, biraz da gülmeye başlamışlardı. Fikri'nin şarkısı alışılmadık ve komik gelmişti onlara. Özellikle inekler ve keçiler, gülmekten otlamayı bile unutmuşlardı.
Yarışma boyunca Tilda'nın şarkısı her seferinde neşeli ve tatlıydı. "Gıdak gıdak, bahar geldi! Çiçekler açtı, arılar dans etti!" diyerek herkesi neşelendiriyordu. Fikri ise, her seferinde daha da garip şarkılar söylüyordu. "Uuuu, uluuu! Tavuklar kaçın, peynirler benim!" diyerek sahnedeki performansı herkesi kahkahalara boğuyordu.
Jüri üyeleri karar vermekte zorlanıyordu. Tilda'nın şarkıları çok güzeldi ama Fikri'nin şarkıları çok komikti. En sonunda, büyük bir kararla herkesin gönlünü kazandılar. Tilda, "En Tatlı Ses" ödülünü alırken, Fikri de "En Komik Ses" ödülünün sahibi oldu.
Yarışma bittikten sonra, herkes Fikri'ye yaklaşarak, "Bir daha o komik şarkılarından söyler misin?" diye ricada bulundu. Fikri, kurnaz gülümsemesiyle, "Uuuu, uluuu! Tabii ki söylerim ama bu sefer peynir de isterim!" dedi.
O günden sonra, köyde her gün şenlik havası vardı. Tilda, sabahları "Gıdak gıdak" şarkılarıyla güne başlarken, Fikri de ara sıra "Uuuu, uluuu" şarkılarıyla herkesi güldürmeye devam etti. Onlar, hem farklı sesleri hem de eğlenceli kişilikleriyle herkesin kalbinde taht kurdular.