Gül 34
Usta
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1/2 kilogram mantar
- 1/2 kilogram tavuk bonfile
- 2 adet yumurta
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek Tarifinin Püf Noktası
Yanına yoğurt ve labne peynir eklenmiş bir dip sos eşlik edebilir.Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar ince ince doğranır. Bir yemek kaşığı sıvı yağ konulan tencerede sotelenir.
- Bir başka tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ konulur. Yemeklik doğranan soğan sıvı yağ konulan tencerede kavrulur.
- Üzerine kuşbaşı doğranan tavuklar eklenir. Biberler ince ince doğranır, eklenir.
- Tuz, karabiber eklenerek pişirilir. Bir kapta yumurtalar çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağı eklenir.
- Üzerine süt ve sıvı yağı eklenir. Yufkalar serilir. Dörde bölünür. Her biri üçe bölünür. 1 yufkadan 12 adet parça elde edilir. Ya da hazır üçgen yufka da kullanılabilir.
- Bir üçgen yufkanın üzerine 1-2 kaşık sostan sürülür. Tavuklu mantarlı iç sostan eklenip sigara böreği gibi sarılır. Bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına börekler dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı çörek otu serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun