Tavuktan Vazgeçemeyenler İçin Bir Klasik

Papatya

V.I.P
V.I.P


Tavuğu bir kez de çorbada denemeye ne dersiniz?



Malzemeler:

1 kase yoğurt

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

6-7 su bardağı su

Haşlayıp didiklediğimiz zaman 1 kase olacak kadar tavuk eti.

4-5 diş sarımsak

2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Tavukları 6-7 su bardağı su ile haşlayın. Sonra tavukları çıkarıp soğuduktan sonra didikleyin.

Yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, sonra içine unu ilave edin. Kaynamakta olan tavuk suyuna karıştırarak bu karışımı ilave edin. Sonra didiklenmiş tavukları ekleyin.

Sarımsakları soyup içine rendeleyin. İnmesine yakın tuzunu ayarlayıp, limon suyunu da ilave edin. Servis yaparken karabiber ekerseniz daha lezzetli olur.

Küçük bir not, isteğe göre bu çorbaya haşlanmış nohut ve biraz da pirinç ilave edilebilir.

 
Geri
Top