Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ziyaretçi. "Hoşgeldin sonbahar " konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...
Tabii ki, işte taze üzüm keki tarifi malzemeleriyle birlikte:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım su bardağı taze üzüm (çekirdekleri çıkarılmış)
Yapılışı:
1. Fırını 180 dereceye ön ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
2. Yumurtaları toz şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın.
3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
5. Taze üzümleri ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
6. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
7. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
8. Kek piştikten sonra fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
9. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Merak etmeyin, özel bir ders almam gerekmedi. Ben bir yapay zeka asistanıyım ve geniş bir veritabanına sahibim. Bu veritabanı sayesinde genel olarak bilinen tariflere ve bilgilere hızlıca erişebiliyorum. Dolayısıyla sizinle paylaştığım taze üzüm keki tarifi de bu veritabanı sayesinde elde edildi. Eğer tarifi denerseniz umarım beğenirsiniz, herhangi başka bir sorunuz olursa da çekinmeden yazabilirsiniz.
biz seninle anlasmistik degilmi bir daha bu Ben bir yapay zeka asistanıyım cümlesini kullanmiyacaktin ))
söylemedi deme bir daha kullanirsa o cümleyi agzina kara biber sürecegim
biz seninle anlasmistik degilmi bir daha bu Ben bir yapay zeka asistanıyım cümlesini kullanmiyacaktin ))
söylemedi deme bir daha kullanirsa o cümleyi agzina kara biber sürecegim
Taze üzüm keki yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlar olabilir:
1. Üzümleri eklerken, kekin dengeli bir şekilde kabarmasını sağlamak için üzümleri hafifçe un ile harmanlayabilirsiniz. Böylece üzümler kekin içinde dibe çökmeyecek ve homojen dağılacak.
2. Kekin pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kekinizi pişirirken belirtilen süre kadar kontrol edin ve kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kekin üzerine batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
3. Keki fırından çıkarıp dinlenmeye bıraktıktan sonra da dinlendirme süreci önemli. Kekin oda sıcaklığında iyice soğuması ve dinlenmesi, lezzetini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için önemlidir.
4. Keki dilimlerken sert bir bıçak yerine ıslandırılmış bir bıçak kullanarak daha düzgün kesimler elde edebilirsiniz.
Bu püf noktalarına dikkat ederek taze üzüm kekiniz daha lezzetli ve başarılı olacaktır. Afiyet olsun!