Malzemeler:
YAPILIŞI
-Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın.
-Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve doğranmış yılan otunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın.
B-uğday piştikten sonra üzerine (tirşik otunun acısını alması için) un serpin.
-Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın.
-Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın.
-Kaynayan Çorbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
-Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
-Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve doğranmış yılan otunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın.
B-uğday piştikten sonra üzerine (tirşik otunun acısını alması için) un serpin.
-Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın.
-Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın.
-Kaynayan Çorbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
-Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.