Topuklu ayakkabılarla nasıl yürünür ?

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Topuklu ayakkabı ayağın parmak kısmına çok basınç yüklediği için, ayakta ve bilekte rahatsızlığa neden olabiliyor. Bunu önlemek için, bu tür ayakkabılar giymek isteyen kadınların her gün yalın ayak, belli hareketler yapmaları gerekiyor. Balerin duruşu önemli bir egzersiz hareketi. Ayak uca doğru esnetiliyor, parmak ucunda yürünerek duruş sağlamlaştırılıyor. Günde en az bir kere, ayak parmakları ovularak esnekleştiriliyor. Özellikle baş parmak uca doğru esnetiliyor.

eFGxgZG.webp

Rahat ayakkabı giyme sanatı
- En ideal topuk boyu 5-6 cm olmalı. Bu boydaki topuklarda, sivri burunlu değil yuvarlak burunlu ayakkabılar ayak sağlığı için en iyisi.

- Babetler hiç masum değil! Babet ayakkabılar da en az sivri burunlu ve yüksek topuklular kadar tehlike arz ediyor. Düz ve yumuşak deriden yapılan bu modeller, ayağa ne bir destek ne de koruma sağlıyor. Yalın ayak gezseniz, bundan daha sağlıklı!

- Spor ayakkabılar ayak sağlığına çok uygun. Ama eğer ortopedik değilse, en az yüksek topuklular kadar sorun yaratabiliyor.

- Ayağı fazla saran dar ayakkabılar, sinirlere baskı uygulayacağı için sağlıksız. Ayaktaki şekil bozuklukları ve istenmeyen nasırlar da bu yüzden oluşuyor!

- İyi ayakkabı çok düz olmamalı, parmaklar içinde rahatlıkla hareket edebilmeli, derisi yumuşak ve esnek olmalı.

- Estetik görünmek için giyilen ve uzun süre üzerinde durulan yüksek topuklu ayakkabılar bel, ayak ağrılarına ve denge bozukluğuna yol açıyor.

- Yanlış ayakkabı seçimi, parmaklarda şekil bozukluğuna, ağrıdan kireçlenmeye kadar birçok soruna neden olabiliyor.

* Topuklu ayakkabıda model seçimi çok önemli. Ayakkabının numarası ayağa tam uygun olmalı.

- Yüksek topuklu ayakkabının ayağınıza küçük gelmesi en tehlikelisi.

- Topuklular içinde en sağlıklıları, önü açık, yazlık modeller. Kapalı burun her zaman riskli. Çünkü açık ayakkabılarda ayağın öne yaptığı baskı daha az ve parmaklar daha rahat hareket edebiliyor.
 
Geri
Top