Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
6-7 adet yeşil biber
200 gr. yesil fauslye
1 büyük boy patates
2 adet orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaynamış su, tuz
4 adet orta boy patlıcan
6-7 adet yeşil biber
200 gr. yesil fauslye
1 büyük boy patates
2 adet orta boy domates
1 büyük boy kuru soğan
1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaynamış su, tuz
Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımızı ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
- Salça ve ufak ufak doğradığımız patlıcanlarımızı ekleyip patlıcanlar hafif kızarana kadar tencerenin kapağını kapatalım.
- Biber, elma dilim doğranmış patatesler ve küp doğranmış domateslerimizi ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10 dk. pişirelim.
- En son yemeğimizin üstüne denk gelecek seviyede su ekleyip tuzumuzu da ilave edip ağır ağır pişirelim. Afiyet olsun.
Püf noktaları
- Pratik türlü yemeğinde yer alan sebzeler pişme süresi kısa olan sebzelerdir. Dilerseniz tarife kabak, kapya biber gibi kolay pişen sebzelerden ekleyebilirsiniz.
- Sebzelerin tamamını ekledikten sonra yemeği fazla karıştırmamanız tavsiye edilir. Bu sayede sebzelerin ezilmeden pişmesi sağlanır.
Türlü yemeği yanına ne gider? Püf noktaları
- Yemeğinize sıcacık, iştah açan Yayla corbasi ile başlayabilirsiniz.
- Türlü yemeği yanına lezzetli bir Bulgur pilavi yapabilirsiniz. Nohut pilavida türlüye çok yakışır.
- Soğan salatası, marul salatası gibi çeşitlerle güzel bir sofra kurabilirsiniz.