• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Twitter Yapay Zeka: Grok

CANISIKILANADAM

Özel Üye
Özel üye
Elon Musk boş durmuyor. Bu kez de x.com üzerinden çalışan yapay zeka robotunu devreye aldı. İleride çok güçlü bir altyapıya kavuşturulması beklenen yapay zeka için milyarlarca dolar yatırım yaptığı ile ilgili haberler çıkıyor.

Sistemi kullanmak için en az 7 gündür açık olan onaylı bir Twitter (X) hesabınızın olması yeterli ancak günlük içerik üretmede sınırlama var.

İlgili link:

grok.webp

Elon Musk'ın X.com'dan Tanıttığı Yapay Zeka: Grok​

Teknoloji dünyasında yeni bir soluk olan Grok, Elon Musk'ın X (eski adıyla Twitter) platformu tarafından geliştirilen yapay zeka modelidir. Grok, yapay zeka teknolojisinde rekabeti daha da hareketlendiren bir girişim olarak öne çıkıyor.

Grok Nedir?Grok, doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullanan bir yapay zeka asistanıdır. Musk'ın xAI şirketi tarafından geliştirilen bu model, kullanıcılara anlık, kapsamlı ve etkileşimli yanıtlar sunmayı hedefliyor.

Özellikleri:
  • Gerçek zamanlı bilgi işleme
  • Geniş bilgi yelpazesi
  • Anlık soru-cevap yeteneği
  • Kullanıcı dostu arayüz
Teknolojik Altyapı: Grok, büyük dil modelleri ve gelişmiş yapay zeka algoritmalarını temel alıyor. X platformunun zengin veri kaynakları ve Musk'ın teknoloji vizyonu, modelin güçlü bir altyapıya sahip olmasını sağlıyor.

Rekabet Ortamı: Grok, OpenAI'ın ChatGPT, Google'ın Bard ve diğer yapay zeka modellerinin arasına katılarak teknoloji devlerinin rekabetini daha da kızıştırıyor.

Sonuç: Grok, yapay zeka teknolojisinin geleceğine dair heyecan verici bir örnek olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılara daha akıllı, daha hızlı ve daha kapsamlı bir yapay zeka deneyimi vaat ediyor.

Not: Bu makale, Grok hakkındaki genel bilgilere ve kamuya açık bilgilere dayanmaktadır. Detaylı teknik özellikler için resmi kaynaklarına başvurmanızı öneririm.

Elon Musk bu işin içine girdiyse yapay zekanın ulaşabileceği yerleri tahmin bile edemiyorum.

Hemen deneme yaptım ve şu promptu girdim: Caddede yürüyen mavi t-sihrt giymiş ve t-shirt üzerinde "CEREZFORUM" yazan bir kız remi çiz.

Dört adet resim üretti. Resim boyutları 1024 x 768 ama ben 700 px genişlikle değiştirdim.

Sonuçlar:
grok-cerezforum2.webp

grok-cerezforum1.webp

grok-cerezforum3.webp

grok-cerezforum4.webp

Geri