üç boyutlu manzara yapımı

cemree

=)=)
V.I.P

UYGULAMA:

Bu çalışmada ışık ve gölgelerle oluşturulmuş kendi sihirli ormanınızı yaratacaksınız. Bu minyatür benzeri çalışma için yarı şeffaf beyaz sulu boya kağıdından faydalanacağız.

Sulu boya kağıdından kesilen parçalar yumuşak bir ışık elde etmenize yardımcı olacaklar. Burada gösterilen çalışmada üç boyutlu resim özelliği kullanıyor. Eğer resim kuvvetli bir arka ışıklandırma alırsa, örneğin bir lambanın yanındaki rafa yerleştirilirse ışık, ormanlık manzaranın arkasından süzülerek yumuşak bir tat yakalamanızı sağlayacaktır. Resim doğal ışık yakalayabileceği bir pencerenin önünde dururken de harika görünecektir.

Resmin ön planında sık, dikenli otlar ve birbirine düğümlenmiş dallar manzarayı çevreliyor. Hemen arkasındaki katmanlarda çerçevenin derinliği kağıtların üst üste uygulanmasıyla elde edilmiş ve gizemli bir görünüm oluşturuyor. Çerçevenin arkasındaki tahta, cam ile değiştirilirse arkadan gelen ışık kompozisyonu daha iyi aydınlatacaktır.

Sulu boya kağıdı
Bu resim 190 gr sulu boya kağıdı ile hazırlandı. Daha kaim bir kağıt da kullanılabilir. Kağıt kalınlaştıkça resim daha loş ve daha altınsı bir parlaklığa sahip olacaktır. 190 gr'dan daha hafif kağıtlar bu çalışma için uygun olmaz, çünkü formları düzgün veremezsiniz ve zamanla çerçeve içinde kağıtlar bükülüp bozulurlar.

MALZEMELER

İçi sökülebilen,en az 4 cm. derinliğinde resim çerçevesi
Kesmek için eski mukavva bir kutu
Metal cetvel
Çerçeve ile aynı boyutta 190 gr 5 parça sulu boya kağıdı (renkli de çalışılabilir.)
Çerçeve boyunda cam parçası
Cam çivisi
Maket bıçağı
Maskeleme bandı
Kesme tahtası
Makas

UYGULAMA AŞAMALARI:

4Sl1j.webp


1-Çerçeveyi sökün. Çerçevenin arka tahtasının çıkarın. Çerçevenin içindeki alanı ve camı ölçün. Camın çevresindeki ince çerçeveyi sökün.

kSXEF.webp

2- Kağıt çerçeveyi hazırlayın Sulu boya kağıdından camla aynı boyda bir dikdörtgen kesin. Maket bıçağı ve metal cetvel kullanarak, 4 cm genişliğinde bir çerçeve elde edecek biçimde, kağıdın ortasından bir dikdörtgen kesin. Çerçevenin içine uyacak şekilde, sulu boya kağıdından 4 adet dikdörtgen kesin.

teviE.webp

3- İlk üç tabakayı hazırlayın Kesme tahtasının üzerine dikdörtgenlerden birini bantlayın. Bu kağıtağaçlarınızdan biri olacak.Ortalandığından emin olarak kağıt çerçeveyi üstüne bantlayın.

TVLR8.webp

-4 Gün ışığı beyaz kağıt arasından süzülerek derinlikli bir gri ton oluşturacaktır. Daha çarpıcı bir etki için, çerçeveyi renkli bir ampulün önüne koymayı da deneyebilirsiniz.

R3bxL.webp

5- İlk ağaç tabakasının taslağını hazırlayın Kurşun kalem kullanarak çerçevenin içine yerdeki otlan, üstteki dallar ve yapraklan kabaca yerleştirin. Yaprakların arasında arkasındaki katmanların görülebileceği boş alanlar bırakacağınızı hesaplamaya çalışın.

otQk4.webp

6-Ağaçları kesin.Maket bıçağıyla kendinizden emin hareketlerle ağaçların etrafını kesin.. Kağıdın kesilen kısmını çıkarıp atın

BPAtU.webp

7- İkinci tabakayı kesin ilk tabakayı ve kağıt çerçeveyi birlikte tutarak, yukarı kaldırın ve çerçevenin altına kesilmemiş kağıtlardan bir diğerini yerleştirin. Tümünü birlikte bantlayarak sabitleyin. Öndeki ağaçların boşlukları arasından ikinci bir ağaç katmanı çizin, ikinci ağaç katmanını kağıtların altından çıkarın ve ağaçların ulaşamadığınız yerlerini çizerek taslağı tamamlayın. Ardından ağaçları kesin. Bu işlemleri üçüncü ve dördüncü katmanlar için de tekrarlayın, sonra tüm bantları çıkarın.

FcJpR.webp

8- Kalem izlerini silin Bir silgi kullanarak, görünen tüm kalem izlerini silin. Hassas alanlarda kağıdınızın buruşmasını önlemek için, kağıdı parmağınızla tutun. Tuttuğunuz yerden kağıdın boştaki kenarına doğru silmeye dikkat edin.

tOiJW.webp

9- Mukavva aralıkları hazırlayın Çerçevenin içme yerleştirmek için, çerçevenin içiyle aynı boyutlarda on adet dikdörtgen karton çerçeve kesin. 2 cm çerçeve bırakarak ortalarını çıkarın. Bunlar kesilmiş kağıt tabakaları arasındaki mesafeleri korumanızı sağlayacak.

8Z22T.webp

10- Resmi tamamlayın Tahta resim çerçevesini, ön yüzü masaya bakacak şekilde yerleştirin. Çerçevenin içine önce camı, ardından kağıt katmanları yerleştirin. İlk adımda tahta çerçevenin içinden çıkardığınız ahşap parçayı yeniden yerleştirin. Mukavvalardan ikisini ilk ağaç katmanının arkasına yerleştirin. Her bir kağıt katmanını mukavvalarla ayırarak yerleştirmeye devam edin.

SuVpd.webp

11-Çerçevenin arkasını kapatın.Çerçevenin arka tahtasını yeniden yerleştirmek yerine, ikinci bir cam parçasını kullanın. Cam çivileriyle sabitleyin. Maskeleme bandı ile çivileri gizleyin.

hpSnM.webp

TAMAMLANMIŞ RESİM

A Parlak ışık:Işık ağaçların gerisinden yumuşak bir şekilde süzülerek minyatür resimlerdekinin benzeri ışık-gölge alanları oluşturuyor.
B Hassas kesimler:Yapraklar ve otlar gibi karmaşık biçimli nesneler için kalın sulu boya kağıdı kullanıldı ve bu sayede nesnelerin formları bozulmadan çalışmaya uygulanabildi.
C Üç boyutlu etki:Dört katman halindeki kullanılan kağıt tabakalar, ağaçlık manzara oluşturulurken istenen derinliği vermek için mukavva aralıklarla birlikte kullanıldı.
 
Geri
Top