Hamuru için:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz antep fıstığı ya da ufalanmış fındık
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra fıstık hariç kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. En son fıstığı koyup karışımı yağlanmış kare borcama boşaltın. 160° de üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu arada sütün içindeki şekeri devamlı çırparak eritin.
Tatlıyı fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 3-4 saat sonra dilimleyip üzerine bol hindistan cevizi serpin. Soğuk soğuk servis yapın. Afiyet olsun