• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Üçgen Kraker

~meLek~

GalataSaray'ım
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Taneli kaya tuzu
Tarif
Hamur malzemesi biraya getirilir, orta sertlikte bir hamur yapılır.
Hamur buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Sonra merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açılır.
Çay bardağı ağzıyla kesilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Yüzeyine çatalla delikler yapılır.
Üzerine az miktarda tuz serpilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Geri
Top