YoRuMSuZ
Biz işimize bakalım...
Kilden heykelimizi yaptık. Çok detaylı bir heykeldi, saatlerce uğraştık. Arkadaşlarımız çok beğendi ve hepsi bana da yap, bana da yap diye tutturuyor. Bir sürü yapmak zorunda kalacaksınız tekrar. Her sanatçı gibi siz de üşengeçsiniz, aynı şeyi on kere yapmak istemiyorsunuz. İşte size çare! Yapıp pişirdiğiniz heykelin kalıbını alarak üç beş saniye içinde aynı heykelden bir tane daha yapabilirsiniz. Hem de kalıp malzemelerine dünyalar kadar para akıtmadan.
Gerekli malzemeler:
Elinize bir eldiven takıp hamuru elinizde yoğurmaya devam edin. (bana uymayın ben eldiveni unuttum ) Bir tarafını iyice düzledikten sonra kalıbını alacağınız heykeli düz yüzeye yerleştirin. Tüm detayların iyice çıktığından emin olmak için bastırın.
Bu şekilde sertleşene kadar bırakın. Bir kaç saat sürebilir.
Sertleştikten sonra fazlalık olduğunu düşündüğünüz kısımları kesip heykeli kalıptan çıkartın.
Bir miktar kili elinizde yumuşatıp kalıbın içine iyice bastırın ve fazlalık yerleri kesin. Bozmamaya özen göstererek yavaşça kili kalıptan çekip çıkarın.
Çıkarttığınız heykeli fırında pişirin. Kalıbı asla fırına sokmayın. Artık aynı heykelden çok kısa sürede yüz tane yapabilirsiniz.
Gerekli malzemeler:
- Nişasta ya da pudra ya da un
- Silikon
- Kap
- Çubuk
- Eldiven
Elinize bir eldiven takıp hamuru elinizde yoğurmaya devam edin. (bana uymayın ben eldiveni unuttum ) Bir tarafını iyice düzledikten sonra kalıbını alacağınız heykeli düz yüzeye yerleştirin. Tüm detayların iyice çıktığından emin olmak için bastırın.
Bu şekilde sertleşene kadar bırakın. Bir kaç saat sürebilir.
Sertleştikten sonra fazlalık olduğunu düşündüğünüz kısımları kesip heykeli kalıptan çıkartın.
Bir miktar kili elinizde yumuşatıp kalıbın içine iyice bastırın ve fazlalık yerleri kesin. Bozmamaya özen göstererek yavaşça kili kalıptan çekip çıkarın.
Çıkarttığınız heykeli fırında pişirin. Kalıbı asla fırına sokmayın. Artık aynı heykelden çok kısa sürede yüz tane yapabilirsiniz.
Kaynak: aycaevhali.com