Vücüt hakkında bilgi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Vücüt hakkında bilgi

İnsan vücudu temelde 3 çeşit olarak ele alınmaktadır bunlar ; ektomorf,endomorf,mezomorf olarak adlanrılmaktadır bu vücut tipleri kendilerine has özellikler göstermektedir.

Ektomorf :
İnce kemik yapılı uzun ve zayıf adeleli olan insanlardır Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları gerçekten uzun zaman gerektiren bir iştir.

Endomorf : Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir Endomorflar çok çabuk gelişebilirler kısa zamanda yüksek ağırlıklarla çalışmalarını sürdürebilirler. Vücutları kütleli ve adelelidir.Ancak bir o kadar şekil sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu nedenle yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda zorluk çekerler.

Mezomorf :
Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en yatkın vücut tipi bu tiptir. Bu tip vücutlara sahip olanlar geçiş bir yapıya sahiptir. ve çabuk adelenmeye müsaitlerdir.

Önden Görünüm
anatomi.jpg



Arkadan Görünüm

anatomi2.JPG
 
Konu başlığı çok genel olmuş.Biraz daha konu hakkında fikir verebilirdi.
İlginç bilgiler içieriyor paylaşım için teşekkürler.
 
İnsan vücudu, insanın bütün fiziksel ve kimyasal organizmasından oluşan yapısıdır. Vücut, insan sağlığının maddesel parçasıdır; insan varlığının korunması ve soyun sürekliliği için birbiriyle uyarlı biçimde çalışan öğelerden oluşmuştur. İnsan vücudunun ana birimi hücredir. Hücreler ve hücreler arası maddeler birleşerek dokuları oluşturur. Dokular, biçimsel ve işlevsel birimler olan organları oluştururlar. Fizyolojik olarak aynı işlevi gören yapısal organ birlikleri de vücudun sistemlerini oluştururlar. İnsan vücudundaki temel sistemler; hareket, sinir, solunum, dolaşım ve sindirim sistemleri olarak sıralanabilir. Bu sistemler duygu, hareket ve beslenme gereksinimlerini yerine getirirler. İnsan vücudunun olağan büyüme ve gelişmesi sistemlerin ve sistemleri oluşturan her organın görevini yerine getirmesine bağlıdır. Her türlü işlevi insan vücudu yapabilir.

Hareket sistemi

# Vücudun hareket etmesini, desteklenmesini sağlar ve koruyucu görev yapar. Hareket sistemi şu yapılardan oluşur: Kemikler
# Eklemler
# Kaslar

Dolaşım sistemi
Vücut dokularının oksijen, besin, hormon, bağışıklık elemanı ve benzeri elemanları taşır ve yeniden geriye toplar. Dolaşım sistemi şu yapılardan oluşur:
# Kalp
# Kan damarları
# Kan
# Lenf

Sinir sistemi
Bilinç, anlama, düşünme, algılama, hareketlerinin uyumu, dengesi ve solunum ile dolaşımı sağlar. Sinir sistemi şu yapılardan oluşur:
# Beyin
# Beyincik
# Omurilik
# Omurilik Soğanı

Solunum Sistemi

Solunum sistemi, kandaki karbondioksit (CO2) gazının oksijen gazı (O2) ile yer değiştirmesini sağlayan sistemdir.Ormanlar olmasa nefes alamayız


Vikipedi, özgür ansiklopedi
 
Geri
Top