• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Yaban Mersinli Cobbler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
İlkbahara Yakışacak En Güzel Lezzetler, Yaban Mersinli Cobbler, Görsel Kaynağı: myrecipes

Yaban Mersinli Cobbler

Gerekli Olan Mutfak Ürünleri: Fırın kabı, karıştırma kabı, çırpıcı.

Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler: 250 gram tereyağı, yarım bardak toz şeker, 2 su bardağı un, biraz tuz.
İç Krema İçin Gerekli Olan Malzemeler: 2 paket labne peyniri, yarım bardak toz şeker, 1 yumurta, 1 kaşık krema, vanilya, 1 limon suyu, 2 su bardağı yaban mersini.
Üst Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 gram tereyağı, 1 bardak un, 1/3 su bardağı şeker, 1 limon kabuğu.

Yapılışı​

Taban hamurunun yapılışı:
  • Yumuşamış tereyağını ve şekeri karıştırarak başlayın. Şeker ve hamur iyice birbiriyle bütünleşene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
  • Karışıma 2 su bardağı un ekleyin. Kıyır kıyır bir hamur elde edeceksiniz.
  • Yağladığınız kare bir fırın tepsisi veya tercih ettiğiniz kalıplardan birinin içerisine bu hamuru yayın ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

İçin yapılışı:
  • Tüm malzemeleri çiğden karıştırın ve pişirmiş olduğunuz hamurun üzerine yayın.

Üst hamurun yapılışı:

  • Tereyağını eritip içine unu, şekeri ve limon kabuğunu ekleyin. Daha l-karamelize bir tat için esmer şeker kullanabilirsiniz.
  • Karıştırdığınız hamur parça parça olacak. Bu hamuru son katman olarak hazırladığınız karışımın üstüne parça parça dökün.
  • 175 derece fırında 40 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ve kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz lezzetiniz hazır! Ayrıca dilerseniz üzerine bir top vanilyayı dondurma ekleyerek tatlınızı servis edebilirsiniz.
 
Geri
Top